Ανησυχία ΠΟΥ για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ιαπωνία

Ανησυχία ΠΟΥ για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ιαπωνία

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέφρασε την Τρίτη την ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό στην Ιαπωνία.

Η χώρα αυτή πάντως δεν βρίσκεται προς το παρόν σε φάση μεγάλης κλίμακας ξεσπασμάτων της επιδημίας στην κοινότητα, επισήμανε ο Τακέσι Κασάι, επικεφαλής του τμήματος του ΠΟΫ που είναι αρμόδιο για την περιφέρεια του δυτικού Ειρηνικού, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μέσω βιντεοδιάσκεψης.

Ακόμη, ο Τακέσι Κασάι προειδοποίησε πως η όποια άρση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στους πολίτες για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού πρέπει να είναι σταδιακή, διότι εάν τα μέτρα χαλαρώσουν υπερβολικά γρήγορα, θα υπάρξουν αναζωπυρώσεις της πανδημίας.

Τα μέτρα περιορισμού αποδεικνύονται αποτελεσματικά και ο κόσμος πρέπει να συνηθίσει αυτόν τον νέο τρόπο ζωής για να μπορέσουν οι κοινωνίες να λειτουργούν ενώ θα ελέγχεται η πανδημία, ανέφερε το στέλεχος του Οργανισμού.

Ωσότου δημιουργηθεί αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο, η διαδικασία προσαρμογής στην πανδημία αναγκαστικά θα γίνει η νέα ομαλότητα, έκρινε ο Κασάι.

Αν οι πολίτες, οι κυβερνήσεις και οι επιχειρήσεις προσαρμοστούν, ο κόσμος θα μπορέσει να προετοιμαστεί με αποτελεσματικό τρόπο για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, συμπλήρωσε το στέλεχος του διεθνούς οργανισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή