Το Χάρβαρντ θα κρατήσει την επιχορήγηση των 8,6 εκατ. δολαρίων παρά τη δήλωση Τραμπ

Το Χάρβαρντ θα κρατήσει την επιχορήγηση των 8,6 εκατ. δολαρίων παρά τη δήλωση Τραμπ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει να κρατήσει την επιχορήγηση των 8,6 εκατομμυρίων δολαρίων, που έλαβε στο πλαίσιο του πακέτου για την άμβλυνση του οικονομικού αντίκτυπου από το lockdown που επιβλήθηκε για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Έτσι, το πανεπιστήμιο ήρθε σε αντίθεση με τη δήλωση του προέδρου Τραμπ, που είπε ότι το Χάρβαρντ θα επιστρέψει την επιχορήγηση που έλαβε.

Διευκρίνισε επίσης ότι σχεδιάζει να διοχετεύσει το 100% των χρημάτων σε φοιτητές προκειμένου να τους στηρίξει οικονομικά και ότι δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για την κάλυψη των δαπανών του.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου χθες, Τρίτη, ο πρόεδρος Τραμπ αναφέρθηκε στο μεγάλο ποσό των δωρεών που λαμβάνει το πανεπιστήμιο (περίπου 41 δισεκατομμύρια δολάρια) ως τον λόγο για τον οποίο θα πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα.

«Το Χάρβαρντ θα επιστρέψει τα χρήματα, τα οποία δεν έπρεπε να είχε πάρει», δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ, δηλώνοντας ότι το αναφερόμενο πανεπιστήμιο έχει ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα δωρεών «στη χώρα και ίσως στον κόσμο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή