Μόσχα: Έσπασαν την καραντίνα για να τιμήσουν την επέτειο γέννησης του Λένιν

Μόσχα: Έσπασαν την καραντίνα για να τιμήσουν την επέτειο γέννησης του Λένιν

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κομμουνιστές της Ρωσίας σε πολλές περιφέρειες της χώρας αποφάσισαν να γιορτάσουν τα 150 χρόνια από την γέννηση του Βλαντίμιρ Ιλιτς Λένιν σε συνθήκες καραντίνας, με προβλέψεις για το μέλλον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με on -line διαλέξεις και καταθέσεις στεφάνων σε διάφορες πόλεις, χωρίς να αποτελεί φυσικά εξαίρεση το Μαυσωλείο του Λένιν στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

Στη Μόσχα αντιπροσωπεία της ηγεσίας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και μέλη του κόμματος κατέθεσαν στεφάνι στο Μαυσωλείο του Λένιν.

Ο ηγέτης πάντως του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι ζήτησε να συλληφθεί η αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος εάν καταθέσει στεφάνι στο Μαυσωλείο , ισχυριζόμενος ότι όλοι πρέπει να τηρούν την καραντίνα και να μην την παραβιάζουν .

Στη γενέτειρα του, την πόλη Ουλιάνοφσκ, το υπουργείο Τεχνών και Πολιτιστικής Πολιτικής, την περιοχής Ουλιάνοφσκ ανακοίνωσε τη διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων μέσω διαδικτύου.

Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις , αλλά οι περισσότερες μέσω του διαδικτύου, όπου εκτός από τις αναφορές τους στα ιστορικά γεγονότα που σχετίζονται με την επανάσταση του 1917, οι Ρώσοι κομμουνιστές παροτρύνουν όσους ενδιαφέρονται για την προσωπικότητα του Λένιν να κάνουν την δική τους πρόβλεψη, να δουν την απάντηση στο ερώτημα «Ποιος είσαι σήμερα Λένιν;», να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς φωτογραφίας και για το πώς να νοιώσουν «επαναστάτες σε συνθήκες καραντίνας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή