ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Καταστρέψτε κάθε ιρανικό σκάφος που παρενοχλεί αμερικανικά πολεμικά πλοία

Τραμπ: Καταστρέψτε κάθε ιρανικό σκάφος που παρενοχλεί αμερικανικά πολεμικά πλοία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε σήμερα ότι έδωσε εντολή να καταστρέφεται κάθε ιρανικό σκάφος που προσεγγίζει με επικίνδυνο τρόπο αμερικανικά πολεμικά πλοία στον Κόλπο.

«Διέταξα το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ να πλήττει και να καταστρέφει κάθε ιρανικό πλεούμενο που παρενοχλεί τα πλοία μας στη θάλασσα», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter o Τραμπ.

Πριν από μία εβδομάδα, το Πεντάγωνο κατηγόρησε την Τεχεράνη για «επικίνδυνους ελιγμούς» στη θάλασσα.

Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, 11 ταχύπλοα των Φρουρών της Επανάστασης προσέγγισαν επανειλημμένως την πλώρη και την πρύμνη αμερικανικών πλοίων που έκαναν περιπολία στον Κόλπο, «σε πάρα πολύ κοντινή απόσταση και με μεγάλη ταχύτητα».

Ως απάντηση, η Τεχεράνη κατήγγειλε τότε την άκρως «χολυγουντιανή» εκδοχή των ΗΠΑ.

Και οι Φρουροί της Επανάστασης κατηγόρησαν το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ ότι επιδεικνύει «μη επαγγελματική συμπεριφορά» στον Κόλπο.

Σήμερα, ο εκπρόσωπος Τύπου των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν διεμήνυσε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να επικεντρωθούν στο να σώσουν το στρατό τους από τον νέο κορωνοϊό.

«Σήμερα, αντί να εκφοβίζουν άλλους, οι Αμερικανοί θα πρέπει να καταβάλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να σώσουν τα μέλη των δυνάμεών τους που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό», είπε ο Αμπολφάζλ Σεκάρσι, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ