Μειώνονται οι θάνατοι και τα κρούσματα στη Νέα Υόρκη

Μειώνονται οι θάνατοι και τα κρούσματα στη Νέα Υόρκη

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεργαστεί με τις γειτονικές Πολιτείες του Κονέκτικατ και του Νιου Τζέρσεϊ σε ένα κοινό πρόγραμμα ιχνηλάτισης των ανθρώπων που εκτέθηκαν στον νέο κορωνοϊό, σε μια προσπάθεια να μη εξαπλωθεί περαιτέρω η πανδημία.

Επικεφαλής αυτής της φιλόδοξης προσπάθειας θα τεθεί ο Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και πρώην υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

Πολλοί άνθρωποι που κατοικούν στο Κονέκτικατ ή το Νιου Τζέρσεϊ μετακινούνται καθημερινά στη Νέα Υόρκη για να εργαστούν, ένα γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό.

Ο Μπλούμπεργκ θα συμβάλει σε αυτό το σχέδιο και οικονομικά, με ένα ποσό άνω των 10 εκατομμυρίων δολαρίων, είπε η βοηθός του Κουόμο, Μελίσα ΝτεΡόζα.

Καθώς ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία στη Νέα Υόρκη μειώνεται σταδιακά, ο κυβερνήτης έχει στρέψει την προσοχή του στο ζήτημα της ιχνηλάτισης των επαφών αλλά και της εκτεταμένης διενέργειας εξετάσεων στον πληθυσμό, καθώς θεωρεί ότι αυτά τα δύο στοιχεία είναι τα κλειδιά για να ξανανοίξει η οικονομία της Πολιτείας.

Ο Κουόμο υπενθύμισε ότι οι τρεις Πολιτείες συνεργάζονται ήδη, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης περιφερειακής προσπάθειας ώστε να συντονίσουν την επανεκκίνηση των οικονομιών τους. «Είναι καλύτερο να γίνει αυτή η ιχνηλάτιση σε μια τριπολιτειακή περιοχή. Γιατί; Επειδή έτσι λειτουργεί η κοινωνία μας, ο ιός δεν σταματά στα όρια της δικαιοδοσίας μας», εξήγησε, προσθέτοντας ότι θα χρειαστεί μια «στρατιά» χιλιάδων ανθρώπων για να υλοποιηθεί αυτή η πρωτοβουλία.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε ο κυβερνήτης, οι νοσηλευόμενοι με Covid-19 έπεσαν σήμερα κάτω από τις 16.000, καθώς ο αριθμός τους βαίνει μειούμενος για ένατη συνεχή ημέρα. Έχουν επίσης μειωθεί και εκείνοι που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ενώ οι θάνατοι ανήλθαν στους 474 το τελευταίο 24ωρο. Πρόκειται για τον μικρότερο αριθμό θανάτων που έχει καταγραφεί στη Πολιτεία από την 1η Απριλίου.

Ο Κουόμο προειδοποίησε πάντως ότι δεν είναι τώρα η στιγμή για «απερισκεψίες» και ότι η Πολιτεία δεν πρέπει να επανέλθει σε φυσιολογικούς ρυθμούς υπερβολικά γρήγορα, επειδή αν αυξηθούν πολύ οι επαφές μεταξύ των ανθρώπων, είναι θέμα ημερών να αυξηθούν και οι εισαγωγές σε νοσοκομεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή