Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών Ifo: Μείωση στα έσοδα για το 84% των γερμανικών εταιρειών λόγω κορωνοϊού

Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών Ifo: Μείωση στα έσοδα για το 84% των γερμανικών εταιρειών λόγω κορωνοϊού

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μείωση στα έσοδα τους καταγράφουν σε ποσοστό 84% οι εταιρείες εξαιτίας της πανδημίας, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών Ifo της Γερμανίας το οποίο επισημαίνει ότι το 15% των εταιρειών της χώρας βρίσκονται αντιμέτωπες με  λουκέτο και παύση της παραγωγής. Σύμφωνα πάντα με το Ινστιτούτο οι εταιρείες αναμένουν ότι οι περιορισμοί στη δημόσια ζωή θα διαρκέσουν 3,9 μήνες ενώ το 18% αυτών θέλει να προχωρήσει σε περικοπές των θέσεων εργασίας. Μάλιστα το 50% των εταιρειών λειτουργούν με μειωμένο ωράριο.  

Επιπλέον 215 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Ακόμη 215 άνθρωποι υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19, που προκαλεί ο κορωνοϊός, το τελευταίο 24ωρο στη Γερμανία, με το σύνολο των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία να φθάνει έτσι τους 5.094, όπως δείχνουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί καθημερινά στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το Robert Koch-Institut.

Πάντως, ο αριθμός των νέων θανάτων ήταν συγκρικτικά χαμηλότερος από αυτόν της προηγουμένης (281).

Ταυτόχρονα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη γερμανική επικράτεια αυξήθηκαν κατά 2.352, φθάνοντας έτσι τα 148.046, πάντα κατά τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ. Είναι η τρίτη συνεχόμενη ημέρα που καταγράφεται επιτάχυνση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, καθώς ο αριθμός της προηγουμένης ήταν λίγο κατώτερος (2.237).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή