Ξεπέρασαν τις 100.000 τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Τουρκία

Ξεπέρασαν τις 100.000 τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Τουρκία

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Τουρκία ξεπέρασε σήμερα τις 100.000, ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας.

Συνολικά 101.790 μολύνσεις έχουν καταγραφεί στη χώρα από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με τον Φαχρετίν Κοτζά.

Η ασθένεια προκάλεσε τις τελευταίες 24 ώρες 115 θανάτους και 3.116 νέα κρούσματα, ανέφερε ο υπουργός με ανάρτησή του στο twitter.

Συνολικά στη χώρα 2.491 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους έχοντας διαγνωστεί με την Covid-19.

Σήμερα ξεκίνησε η εφαρμογή του μέτρου κατ’οίκον περιορισμού διάρκειας τεσσάρων ημερών σε 31 τουρκικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένων της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης. Το μέτρο αυτό για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού θα διαρκέσει έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Η κυβέρνηση έχει ήδη λάβει μια σειρά μέτρων κατά της πανδημίας, όπως το κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων, την απαγόρευση συναθροίσεων και το κλείσιμο πολλών δημόσιων χώρων και καταστημάτων, συμπεριλαμβανομένων εστιατορίων.

Η τουρκική ιατρική ένωση, η οποία εκπροσωπεί το 80% των γιατρών της χώρας, ανακοίνωσε χθες ότι σχεδόν 3.500 εργαζόμενοι στον τομέα υγείας έχουν μολυνθεί, 24 εκ των οποίων πέθαναν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή