Αγνωστο το ποσοστό μόλυνσης στη Βρετανία

Αγνωστο το ποσοστό μόλυνσης στη Βρετανία

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βρετανία θα αρχίσει να εξετάζει τα μέλη 20.000 νοικοκυριών, ώστε να διαπιστώσουν επιστήμονες και πολιτικοί σε ποιον βαθμό έχει εξαπλωθεί στον πληθυσμό η ασθένεια και πόσοι από τους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί έχουν αναπτύξει αντισώματα. Η νέα πρωτοβουλία ανακοινώθηκε πέντε εβδομάδες αφότου η κυβέρνηση είχε εγκαταλείψει το σχέδιο για διενέργεια διαγνωστικών τεστ, απόφαση για την οποία έχει επικριθεί, μεταξύ άλλων, και από τον ΠΟΥ.

Παράλληλα, ο επικεφαλής σύμβουλος της κυβέρνησης για τη δημόσια υγεία προειδοποίησε τους Βρετανούς ότι πιθανότατα θα πρέπει να υπομείνουν για περίπου ακόμη έναν χρόνο κάποιας μορφής μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων και τήρησης αποστάσεων από άλλους ανθρώπους.

Η αρχική απόφαση της κυβέρνησης Τζόνσον να μη διενεργεί όσο το δυνατόν περισσότερα διαγνωστικά τεστ μπορούσε, είχε ως αποτέλεσμα να μην είναι γνωστό σε ποιον βαθμό έχει μολυνθεί ο λαός από τον κορωνοϊό και συνεπώς να μην είναι εφικτός ο σχεδιασμός στρατηγικής εξόδου από τα περιοριστικά μέτρα. Ο Κρις Γουίτι, επικεφαλής σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης για ιατρικά θέματα, προειδοποίησε ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι, καθώς θα αίρονται τα περιοριστικά μέτρα, ο ρυθμός μετάδοσης της ασθένειας στον πληθυσμό θα παραμένει κάτω από το 1. Συνεπώς, είναι πιθανό να διατηρηθούν τουλάχιστον ορισμένα από τα μέτρα τήρησης αποστάσεων μέχρι να βρεθεί αποτελεσματική θεραπεία ή να αναπτυχθεί εμβόλιο, δηλαδή σε περίπου ένα έτος, εκτίμησε ο Γουίτι.

Το γεγονός ότι αναφέρθηκε σε εκείνη προσωπικά στην τηλεόραση, της προκάλεσε «σοκ», δήλωσε χθες η νοσοκόμα Τζένι Μακ Γκι, η οποία είχε περιθάλψει τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Ωστόσο, προσέθεσε ότι δεν ένιωσε ανησυχία από το γεγονός ότι έπρεπε να περιθάλψει τον πρωθυπουργό, διότι για την ίδια «ήταν ένας ακόμη ασθενής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή