Δωρεά 5,5 εκατ ευρώ από την Μπιγιονσέ για τις ψυχικές ανάγκες των πολιτών εν μέσω πανδημίας

Δωρεά 5,5 εκατ ευρώ από την Μπιγιονσέ για τις ψυχικές ανάγκες των πολιτών εν μέσω πανδημίας

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μπιγιονσέ ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει έξι εκατομμύρια δολάρια (τουλάχιστον 5,5 εκατομμύρια ευρώ) για τις ανάγκες της ψυχικής υγείας των πολιτών και για άλλους σκοπούς στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, γράφει σήμερα, Παρασκευή, ο Guardian.

Η διάσημη τραγουδίστρια θα συνεργαστεί με τον ιδρυτή του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ και την οργάνωσή του #startsmall και θα δωρίσει στην Εθνική Συμμαχία για την Ψυχική Υγεία, στο πανεπιστήμιο UCLA και σε τοπικές οργανώσεις το συγκεκριμένο ποσό για το έργο τους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων ψυχικής υγείας των πολιτών εξαιτίας της κρίσης.

Σε ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της η Μπιγιονσέ ανέφερε ότι αυξάνονται τα προβλήματα ψυχικής υγείας την περίοδο αυτή για τους ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά και παροχές.

"Αυτοί οι καιροί είναι πρωτόγνωροι και θα χρειαστούν οι συλλογικές μας προσπάθειες για να κάνουν την διαφορά", καταλήγει η ανακοίνωσή της.

Επιπλέον η Μπιγιονσέ πρόσφερε οικονομική βοήθεια σε μια σειρά φιλανθρωπικών οργανώσεων για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες των ευάλωτων πολιτών, όπως τρόφιμα, νερό, απολυμαντικά, φάρμακα, μάσκες προσώπου.

Ο Ντόρσεϊ συνέστησε στις αρχές του μήνα την #startsmall καταθέτοντας σε αυτήν περίπου το 28% της περιουσίας του. Μέχρι στιγμής το ταμείο αυτό έχει διαθέσει 8 εκατομμύρια δολάρια για διάφορες ανάγκες των πολιτών.

ΠΗΓΗ: The Guardian, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή