SZ: Η Γερμανία οφείλει να δείξει αλληλεγγύη, αν θέλει να έχει μέλλον η Ε.Ε.

SZ: Η Γερμανία οφείλει να δείξει αλληλεγγύη, αν θέλει να έχει μέλλον η Ε.Ε.

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον ρόλο που οφείλει να διαδραματίσει η Γερμανία στην οικονομική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού αναφέρεται σε εκτενές άρθρο της η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung , καλώντας το Βερολίνο να επιδείξει την αρμόζουσα αλληλεγγύη.

Το δημοσίευμα, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τη στήριξη της οικονομίας κάνει αναφορά στην ιστορία της Ευρώπης και πως αυτή γεννήθηκε από τις στάχτες του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

Εστιάζοντας στην κρίσιμη παρούσα συγκυρία λόγω πανδημίας σημειώνει: «Σε αυτή την περίπτωση η Γερμανία καλείται να παίξει ένα ρόλο καταλυτικό, όσο ποτέ πριν. Πολύ σωστά Γαλλία και Ιταλία, τα δυο μεγάλα ιδρυτικά έθνη των Συνθηκών της Ρώμης του 1957, ζητούν η Ε.Ε. να μην αντιμετωπίσει τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας σαν ένα πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί μετά από ατελείωτα βράδια διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, αλλά σαν μια απειλή για την ύπαρξή της».

Επιπλέον, αναφέρει : «Το Βερολίνο θα πρέπει τώρα να κινηθεί εάν θέλει η Ε.Ε. να έχει ένα μέλλον. … Η Γερμανία δεν θα πρέπει να έρθει στην ίδια κατάσταση όπως με την κρίση στην Ελλάδα, όπου η Αγκελα Μέρκελ ήταν ζωγραφισμένη σε τοίχους σπιτιών στην Αθήνα με τη στολή των SS και στο τέλος ενέκρινε ό,τι ήταν απαραίτητο για να παραμείνει στην Ευρωζώνη το ταπεινωμένο αυτό κράτος».

με πληροφορίες από DW

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή