Βρετανία: Ερωτήσεις στην κυβέρνηση για τον κορωνοϊό θα μπορέσουν να θέσουν οι πολίτες στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου

Βρετανία: Ερωτήσεις στην κυβέρνηση για τον κορωνοϊό θα μπορέσουν να θέσουν οι πολίτες στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βρετανική κυβέρνηση θα δώσει σε ένα μέλος του κοινού την ευκαιρία να θέτει μια ερώτηση σε υπουργούς, επιστήμονες και ιατρικούς αξιωματούχους στην καθημερινή ενημέρωση για τη μάχη κατά του νέου κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα.

Μερικές ώρες αφού ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον υποσχέθηκε να παρέχει στους πολίτες «τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια» για τις σκέψεις των υπουργών σχετικά με τα μέτρα χαλάρωσης του lockdown, η κυβέρνηση ζήτησε από το κοινό να εμπλακεί ενεργά.

«Η κυβέρνηση θα απαντά σε μια ερώτηση από ένα μέλος του κοινού κατά την καθημερινή συνέντευξη Τύπου για τον κορονοϊό (COVID-19)», ανέφερε σε μια ανακοίνωση.

Όπως ανέφερε, ο καθένας θα μπορεί να απευθύνεται στον ιστότοπο https://www.gov.uk/ask αρκεί να είναι άνω των 18 ετών και η ερώτηση θα επανεξετάζεται το μεσημέρι την ημέρα της συνέντευξης Τύπου. Μόνο μια ερώτηση θα επιλέγεται κάθε μέρα και αν επιλεγεί, με εκείνον που την κάνει θα υπάρχει επικοινωνία έως τις 3.00 μ.μ. (17:00 ώρα Ελλάδας).

Η κυβέρνηση έχει επικριθεί από κόμματα της αντιπολίτευσης και επιχειρήσεις ότι δεν παρουσίασε ένα περίγραμμα του πώς και πότε θα χαλαρώσει το οικονομικό και κοινωνικό lockdown, που επιβλήθηκε προκειμένου να επιβραδύνει την εξάπλωση του κορονοϊού, με ορισμένους να αφήνουν να εννοηθεί ότι η Βρετανία έμεινε πίσω σε σχέση με άλλες χώρες σε ό,τι αφορά την απόκρισή της.

Σήμερα ο Τζόνσον είπε ότι δεν μπορεί να πει τώρα «πόσο γρήγορα ή πόσο αργά ή ακόμη πότε θα γίνουν αυτές οι αλλαγές», αλλά πρόσθεσε: «Θέλω να σημειώσω τώρα πως οι αποφάσεις αυτές θα ληφθούν με τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια και θέλω να μοιραστώ όλα τα σχετικά με την εργασία μας και τις σκέψεις μας, τις δικές μου σκέψεις, μαζί σας, με τον βρετανικό λαό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή