Τζόνσον: Είναι νωρίς να χαλαρώσουμε

Τζόνσον: Είναι νωρίς να χαλαρώσουμε

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από απουσία τριών εβδομάδων, εκ των οποίων η μία ήταν στο νοσοκομείο Σεντ Τόμας, συμπεριλαμβανομένων τριών δραματικών ημερών στη μονάδα εντατικής θεραπείας, ο Μπόρις Τζόνσον απηύθυνε χθες το πρώτο του τηλεοπτικό διάγγελμα από την πρωθυπουργική κατοικία της Ντάουνινγκ Στριτ, όπου είχε επιστρέψει μία ημέρα νωρίτερα, αναλαμβάνοντας και πάλι τα ηνία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σε διαμετρική αντίθεση με τον Τζόνσον του Μαρτίου, ο οποίος αντιμετώπιζε με πολύ χαλαρό τρόπο την πανδημία, αυτή τη φορά ο Βρετανός πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να χαλιναγωγήσουν την ανυπομονησία τους, καθιστώντας σαφές ότι δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα για την άρση των περιοριστικών μέτρων.

«Σας ζητώ να συγκρατήσετε την ανυπομονησία σας γιατί πιστεύω ότι πλησιάζουμε στο τέλος της πρώτης φάσης αυτής της μάχης και παρόλη αυτή την ταλαιπωρία, κοντεύουμε να νικήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά. Παρά το γεγονός ότι η ανεργία καλπάζει και η Βρετανία έχει βυθιστεί στη χειρότερη, ενδεχομένως, ύφεση εδώ και τρεις αιώνες, ο Μπόρις Τζόνσον δεν δεσμεύτηκε για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων. «Απλούστατα δεν μπορώ να σας πω πόσο γρήγορα ή πότε θα έρθουν αυτές οι αλλαγές, αν και είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση θα πει περισσότερα πάνω σε αυτό τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Την τελευταία εβδομάδα, οι ημερήσιοι αριθμοί των κρουσμάτων και των θυμάτων σημειώνουν κάμψη. Την Κυριακή ανακοινώθηκαν 413 θάνατοι κατά το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, οι λιγότεροι εδώ και ένα μήνα. Ωστόσο, η Βρετανία παραμένει ανάμεσα στις χώρες με τα περισσότερα θύματα (πέμπτη στον κόσμο ύστερα από ΗΠΑ, Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία), ενώ η κυβέρνηση Τζόνσον βάλλεται για την καθυστερημένη λήψη μέτρων και για τις ελλείψεις σε προστατευτικό εξοπλισμό και διαγνωστικά τεστ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή