Πιστοποιητικά ίασης και «διαβατήρια» παραλίας

Πιστοποιητικά ίασης και «διαβατήρια» παραλίας

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΑΝΤΙΑΓΟ. Οι υγειονομικές αρχές της Χιλής θα προχωρήσουν στην έκδοση «πιστοποιητικών ίασης», παρά τις επικρίσεις για τον πιθανώς παραπλανητικό χαρακτήρα των πιστοποιητικών αυτών. Η ανοσία μετά τον κορωνοϊό είναι μία πιθανότητα, ενώ η ύπαρξη των πιστοποιητικών μπορεί, εσφαλμένα, να καλλιεργήσει τη βεβαιότητα ότι κάποιος δεν θα ξαναπροσβληθεί. «Ενα από τα πράγματα που γνωρίζουμε είναι ότι ένα άτομο που έχει περάσει την ασθένεια έχει μικρότερες πιθανότητες να νοσήσει εκ νέου», δήλωσε η υφυπουργός Υγείας της Χιλής, Πάουλα Ντάζα.

Το Σάββατο, ο ΠΟΥ είχε προειδοποιήσει τα κράτη να μην εκδίδουν «πιστοποιητικά ανοσίας», γιατί τέτοιες εγγυήσεις δεν μπορούν να δοθούν. «Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι άνθρωποι που έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό και έχουν αντισώματα δεν θα ξαναμολυνθούν», σημείωσε ο ΠΟΥ. Στις αρχές Απριλίου, ο επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας της Χιλής είχε κάνει λόγο για «διαβατήρια ανοσίας», υποστηρίζοντας ότι όσοι τα διαθέτουν «θα απαλλαγούν από περιορισμούς και καραντίνες, ειδικά γιατί μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμοι, εφόσον δεν κινδυνεύουν».

Αλλου είδους «διαβατήρια», που εγγυώνται την πρόσβαση στην παραλία, πρότεινε ο δήμαρχος της Οστάνδης, στο Βέλγιο, ζητώντας ουσιαστικά τον αποκλεισμό από την παραλία όσων δεν έχουν κύρια κατοικία, εξοχική κατοικία ή δωμάτιο ξενοδοχείου στην πόλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή