Δεν αποπέμπει τον υπ. Υγείας ο πρόεδρος Τραμπ

Δεν αποπέμπει τον υπ. Υγείας ο πρόεδρος Τραμπ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διατηρεί στη θέση του τον υπουργό Υγείας Αλεξάντερ Αζαρ, παρά τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία του αποδίδει ευθύνες για την κακή διαχείριση της κρίσης της πανδημίας. Τα προεδρικά σχόλια της περασμένης εβδομάδας, περί ενέσιμης χλωρίνης και θεραπείας με υπεριώδη ακτινοβολία έναντι του κορωνοϊού, παρέμειναν στην επικαιρότητα, καθώς έγινε γνωστό ότι δεν προέκυψαν τυχαία.

Ο εκπρόσωπος εταιρείας που διακινεί αραιωμένη χλωρίνη ως «θαυματουργό διάλυμα» είχε απευθύνει επιστολή την περασμένη εβδομάδα στον Αμερικανό πρόεδρο, με την οποία του ζητούσε να αναγνωρίσει τις υποτιθέμενες αρετές της κατάποσης χλωρίνης. Ο Μαρκ Γκρένον αυτοχαρακτηρίζεται «αρχιεπίσκοπος» της «Genesis II», μιας εταιρείας από τη Φλόριντα που ισχυρίζεται ότι είναι «εκκλησία» η οποία παράγει και διακινεί χλωρίνη ως «θαυματουργή θεραπεία», ονομάζοντάς την ΜΜS (θαυματουργή μεταλλική θεραπεία).

Η αμερικανική Yπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει χαρακτηρίσει τη «μαγική χλωρίνη» άκρως επικίνδυνη για την υγεία, ενώ την περασμένη εβδομάδα επενέβη ώστε να σταματήσει η εταιρεία του Γκρένον και άλλες να ισχυρίζονται ότι διαθέτουν «φάρμακο κατά του κορωνοϊού». Ετσι προέκυψε η επιστολή του Γκρένον προς τον Τραμπ, η οποία συνοδευόταν από δείγμα του τοξικού καθαριστικού.

Δεν είναι σαφές αν ο Τραμπ το έλαβε, πάντως η συντονίστρια του Λευκού Οίκου για τον κορωνοϊό, Ντέμπορα Μπιρξ, επέπληξε χθες τα μέσα ενημέρωσης για τη συνεχιζόμενη ενασχόλησή τους με τις επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία συστάσεις του Αμερικανού προέδρου. Περνώντας σε άλλα θέματα, η Μπιρξ σημείωσε ότι, παρά τη σταδιακή άρση των περιορισμών, τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης θα βρίσκονται σε ισχύ τουλάχιστον έως το τέλος του καλοκαιριού. Τα μέτρα αποστασιοποίησης έφεραν αποτελέσματα, καθώς οι θάνατοι στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, που έχει πληγεί περισσότερο από όλες, συνέχισαν χθες να μειώνονται.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι θα μεταβεί στη στρατιωτική ακαδημία Γουέστ Πόιντ, που βρίσκεται 80 χλμ. βορείως της πόλης της Νέας Υόρκης, για να μιλήσει στην τελετή αποφοίτησης, τον Ιούνιο. Εν τω μεταξύ, συνωστισμός επικράτησε το Σαββατοκύριακο στις παραλίες νοτίως του Λος Αντζελες, καθώς ξεκίνησαν ήδη οι υψηλές θερμοκρασίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή