ΗΠΑ: Ο Covid-19 θα αποδειχθεί σύντομα πιο θανατηφόρος από οποιαδήποτε γρίπη από το 1967

ΗΠΑ: Ο Covid-19 θα αποδειχθεί σύντομα πιο θανατηφόρος από οποιαδήποτε γρίπη από το 1967

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι θάνατοι από την πανδημία στις ΗΠΑ έφτασαν την Τετάρτη τους 60.000 και το ξέσπασμα αυτό αναμένεται να αποδειχτεί το πιο θανατηφόρο από οποιαδήποτε άλλη περίοδο γρίπης από το 1967.

Οπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters η χειρότερη περίοδος γρίπης στην Αμερική τα τελευταία χρόνια ήταν το 2017-2018 όταν περισσότεροι από 61.000 άνθρωποι απεβίωσαν, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Οι μόνες ακόμα πιο θανατηφόρες περίοδοι γρίπης ήταν το 1967 όταν περίπου 100.000 Αμερικανοί έχασαν τη ζωή τους, το 1957 όταν απεβίωσαν 116.000 και κατά την ισπανική γρίπη του 1918 όταν πέθαναν 675.000 άνθρωποι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από τον νέο κορωνοϊό στον κόσμο και κατά μέσο όρο 2.000 άνθρωποι ημερησίως απεβίωσαν τον Απρίλιο λόγω της εξαιρετικά μεταδοτικής αναπνευστικής νόσου COVID-19, σύμφωνα με το Reuters. Ο πρώτος θάνατος στις Η.Π.Α. καταγράφηκε στις 29 Φεβρουαρίου, αλλά οι πρόσφατες δοκιμές στην Καλιφόρνια δείχνουν ότι ο πρώτος θάνατος ίσως ήταν στις 6 Φεβρουαρίου, με τον ιό να κυκλοφορεί εβδομάδες νωρίτερα από ό, τι υπολογιζόταν.

Την Τρίτη, όπως έδειξαν τα δεδομένα που συγκεντρώνει και μεταφορτώνει στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, ο αριθμός των ασθενών που υπέκυψαν μέσα σε δυο μήνες εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στις ΗΠΑ, ξεπέρασε πλέον εκείνον των αμερικανών στρατιωτικών οι οποίοι σκοτώθηκαν τις δύο δεκαετίες του πολέμου στο Βιετνάμ. Τα κρούσματα ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο, ωστόσο εκτιμάται ότι ο αριθμός αυτός είναι κατά πολύ υψηλότερος, με τους κρατικούς υπαλλήλους δημόσιας υγείας να προειδοποιούν ότι οι ελλείψεις εκπαιδευμένων εργαζομένων και υλικού περιορίζουν τη δυνατότητα για τεστ.

Το ξέσπασμα θα μπορούσε να στοιχίσει τη ζωή σε 73.000 ανθρώπους έως τις 4 Αυγούστου, αριθμός αυξημένος συγκριτικά με την πρόβλεψη του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στις 22 Απριλίου που έκανε λόγο για τουλάχιστον 67.600 θανάτους. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή