Μετωπική Κίνας – Αυστραλίας με φόντο τον κορωνοϊό

Μετωπική Κίνας – Αυστραλίας με φόντο τον κορωνοϊό

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΜΠΕΡΑ. Την «απολύτως λογική» έκκλησή του για πραγματοποίηση έρευνας γύρω από την πηγή του κορωνοϊού υπερασπίστηκε, χθες, ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, αποκρούοντας τις επικρίσεις του Πεκίνου για την πρωτοβουλία του αυτή. Παρότι η Αυστραλία απέφυγε να υιοθετήσει στάση ανάλογη με αυτή των ΗΠΑ, όπου ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε τη διακοπή χρηματοδότησης του ΠΟΥ, η Καμπέρα πρότεινε τη σύσταση ανεξάρτητης ομάδας ειδικών, παρόμοια με εκείνη των επιθεωρητών όπλων του ΟΗΕ, για τον εντοπισμό της πηγής της πανδημίας. Η πρόταση του Μόρισον εξόργισε το Πεκίνο, που αρνείται τις κατηγορίες εσφαλμένης διαχείρισης της επιδημίας στα αρχικά της στάδια.

Τις τελευταίες ημέρες, ο κινεζικός Τύπος δημοσίευσε σειρά εμπρηστικών σχολίων με στόχο την Αυστραλία, χαρακτηρίζοντας τη χώρα «τσίχλα κολλημένη στη σόλα των παπουτσιών των ΗΠΑ», υπονοώντας ότι η Καμπέρα ακολουθεί πιστά τις προσταγές της Ουάσιγκτον. Την Τρίτη, η κινεζική πρεσβεία στην Αυστραλία δημοσιοποίησε συζήτηση μεταξύ του υπουργού Εμπορίου στην Καμπέρα και του Κινέζου πρέσβη, στην οποία ο Αυστραλός υπουργός λέει ότι η ώρα δεν είναι κατάλληλη για επίσημες έρευνες, δηλώνοντας άγνοια για την πρωτοβουλία του Μόρισον. Σε άρθρο της, η κινεζική εφημερίδα Global Times κατηγόρησε την Αυστραλία για εκφοβισμό, χαρακτηρίζοντας τον Μόρισον «τυχοδιώκτη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή