Δύο θλιβερά ορόσημα για την Αμερική

Δύο θλιβερά ορόσημα για την Αμερική

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλο ένα συμβολικό ορόσημο πέρασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς τα κρούσματα COVID-19 ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο και συνεχίζουν να αντιστοιχούν στο ένα τρίτο των καταγεγραμμένων περιπτώσεων σε όλο τον κόσμο. Ταυτόχρονα, τα θύματα του ιού έφτασαν τις 59.000, υπερβαίνοντας το σύνολο των απωλειών των ΗΠΑ στα 16 χρόνια του πολέμου στο Βιετνάμ.

Τα νέα στοιχεία, που δημοσιοποίησε το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, βρήκαν τις ομοσπονδιακές και πολιτειακές αρχές να προβληματίζονται για τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων προκειμένου να ανακοπεί η βαθύτατη ύφεση της αμερικανικής οικονομίας. O Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε, μέσω Twitter, ότι «ο μόνος λόγος που οι ΗΠΑ ανέφεραν ένα εκατομμύριο κρούσματα είναι ότι πραγματοποιούμε διαγνωστικούς ελέγχους σε πολύ ευρύτερη έκταση από κάθε άλλη χώρα του κόσμου».

Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του Αμερικανού προέδρου να εκδώσει διάταγμα που επιβάλλει την κανονική λειτουργία των εργοστασίων συσκευασίας κρέατος, ώστε να αποφευχθούν ελλείψεις πουλερικών και χοιρινών στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Το συνδικάτο των εργαζομένων στον βιομηχανικό αυτόν κλάδο, που εκπροσωπεί 1,3 εκατ. εργάτες, καυτηρίασε την απόφαση Τραμπ, σημειώνοντας ότι ο κλάδος θρηνεί 20 θύματα και μετράει 6.500 ανθρώπους που εκτέθηκαν στον ιό στη διάρκεια της εργασίας τους.

Αρνητικά σχόλια προκάλεσε και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ο οποίος επισκέφθηκε το παγκοσμίου φήμης ιατρικό κέντρο Mayo Clinic, στο Ρότσεστερ της Μινεσότα, χωρίς να φοράει προστατευτική μάσκα, ενώ όλοι οι γιατροί, νοσηλευτές και πολιτειακοί παράγοντες που τον υποδέχθηκαν φορούσαν τη μάσκα τους. Δικαιολογώντας τη στάση του, δήλωσε ότι υφίσταται αλλεπάλληλα τεστ για τον κορωνοϊό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή