Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι στο κέντρο του Χανάου

Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι στο κέντρο του Χανάου

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΧΑΝΑΟΥ. Δύο ύποπτοι κρατούνται από τις Αρχές της γερμανικής πόλης Χανάου, έξω από τη Φρανκφούρτη, για την επίθεση με μαχαίρι που προκάλεσε τον τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων τη νύχτα της Τρίτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας, ομάδα πέντε με επτά ατόμων επιτέθηκε σε πολίτες σε δρόμο της πόλης. Οι δύο συλληφθέντες είναι 23 και 29 ετών, ενώ τα κίνητρά τους παραμένουν άγνωστα. «Οι έρευνές μας στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση», ανέφερε χθες εκπρόσωπος της αστυνομίας, επισημαίνοντας ότι για την ώρα η έρευνα αφορά μόνο τους δύο συλληφθέντες. Σε χθεσινό της δημοσίευμα, η ταμπλόιντ εφημερίδα της Βαυαρίας «TZ» ανέφερε ότι οι δύο συλληφθέντες είναι Σύροι.

Αξιωματούχοι της τοπικής αστυνομίας δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η επίθεση με μαχαίρι σχετίζεται με τη δολοφονία εννέα ανθρώπων από ένοπλο ακροδεξιό τον περασμένο Φεβρουάριο στο Χανάου. Ο 43χρονος δράστης σκότωσε εννέα πελάτες μεσανατολικής καταγωγής σε καφενεία της πόλης, προτού δολοφονήσει τη μητέρα του και αυτοκτονήσει. Οι επιθέσεις του Φεβρουαρίου είχαν σημειωθεί στο κέντρο του Χανάου και συγκεκριμένα σε καφενείο με ναργιλέδες της συνοικίας Κέσελσταντ. Ο 43χρονος δράστης είχε εισβάλει στον χώρο πυροβολώντας δεκάδες φορές εναντίον των τουρκικής καταγωγής πελατών και σκοτώνοντας εννέα από αυτούς, προτού διαφύγει με μαύρο αυτοκίνητο. Η αξιοποίηση εικόνων από κάμερες παρακολούθησης επέτρεψε στην αστυνομία να εντοπίσει τον δράστη. Υστερα από εισβολή στο σπίτι του, ο 43χρονος βρέθηκε νεκρός δίπλα στη σορό της 72χρονης μητέρας του, την οποία είχε δολοφονήσει λίγα λεπτά νωρίτερα. Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Εσσης, Πέτερ Μπόιτ, είχε αποκαλύψει ότι ο δράστης είχε δημοσιεύσει υλικό ξενοφοβικού περιεχομένου στο Διαδίκτυο.

Τον Οκτώβριο του 2019, δύο άνθρωποι είχαν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια προσπάθειας εισβολής σε συναγωγή, με τον δράστη να κινηματογραφεί και να προβάλλει στο Διαδίκτυο την επίθεση. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ο δράστης είχε παραδεχθεί ότι τα κίνητρά του ήταν αντισημιτικά. Τον Ιούνιο του 2019, ο μετριοπαθής πολιτικός Βάλτερ Λούμπκε δολοφονήθηκε στον κήπο του από ακροδεξιό δράστη, ο οποίος διαφωνούσε με τις θέσεις του θύματος για το προσφυγικό.

Το Δεκέμβριο του 2016, Τυνήσιος που είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο, σκότωσε 12 ανθρώπους σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο κέντρο του Βερολίνου, οδηγώντας φορτηγό πάνω στο πλήθος, προτού διαφύγει εκμεταλλευόμενος τη σύγχυση. Ο ισλαμιστής δράστης, που ανέλαβε την ευθύνη της ενέργειας για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους, σκοτώθηκε τέσσερις ημέρες αργότερα σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την ιταλική αστυνομία, έξω από το Μιλάνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή