Γεννητούρια στην Ντάουνινγκ Στριτ

Γεννητούρια στην Ντάουνινγκ Στριτ

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα υγιέστατο αγοράκι έφερε χθες στον κόσμο η Κάρι Σίμοντς, σύντροφος και μέλλουσα σύζυγος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον. Το μωρό γεννήθηκε σε νοσοκομείο του Λονδίνου, αρκετά νωρίτερα από ό,τι το περίμεναν όλοι, και μόλις 16 ημέρες αφού ο μπαμπάς Μπόρις έδινε τη μάχη του με τον κορωνοϊό στη ΜΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπόρις Τζόνσον βρισκόταν στο πλάι της συντρόφου, καθ’ όλη τη διάρκεια του τοκετού, τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Το νεογέννητο είναι το πρώτο παιδί της Κάρι και επισήμως το έκτο του Βρετανού πρωθυπουργού. Ο Τζόνσον δεν παρέστη χθες στις «Ερωτήσεις προς τον Πρωθυπουργό» στη Βουλή των Κοινοτήτων. Στις αρχές Μαρτίου, άλλωστε, είχε δηλώσει ότι μόλις γεννιόταν το παιδί τους θα έκανε χρήση της διάρκειας δύο εβδομάδων γονεϊκής άδειας. Ωστόσο, πηγές του περιβάλλοντός του υποστηρίζουν ότι μάλλον θα αναβάλει την άδειά του για τις αρχές του επόμενου χρόνου, εξαιτίας της μείζονος υγειονομικής κρίσης στη Βρετανία. Πολλοί υποστηρίζουν ότι η γέννηση του πρωθυπουργικού γιου θα καθυστερήσει και τη λήψη αποφάσεων για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και την επιστροφή της Βρετανίας στην κανονικότητα.

Παρότι το πρωθυπουργικό γραφείο δεν ανακοίνωσε σε ποιο νοσοκομείο γεννήθηκε ο μικρός Τζόνσον, δεν αποκλείεται αυτό να έγινε στο Σεντ Τόμας (στου οποίου τη ΜΕΘ νοσηλεύθηκε ο πρωθυπουργός), καθώς είναι το εγγύτερο στην πρωθυπουργική κατοικία.  Οι δύο νέοι γονείς προσβλήθηκαν από κορωνοϊό, με βαρύτερα συμπτώματα ο πρωθυπουργός και πιο ήπια η σύντροφός του, και τις τελευταίες ημέρες είχαν μετακομίσει στην πρωθυπουργική έπαυλη Τσέκερς στο Μπάκινγχαμσιρ. Επέστρεψαν στο Νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ την Κυριακή.

Τα συγχαρητήρια και τις ευχές τους έστειλαν, χθες, στον Βρετανό πρωθυπουργό συνεργάτες του, όπως ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ, ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος, σερ Κιρ Στάρμερ, αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, Τζάστιν Ουέλμπι.

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι μόλις ο 4ος πρωθυπουργός που γίνεται μπαμπάς ενώ βρίσκεται στην Ντάουνινγκ Στριτ τα τελευταία 150 χρόνια. Τα περασμένα χρόνια απέκτησαν παιδιά ως πρωθυπουργοί ο Τόνι Μπλερ και ο Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ παλιότερα είχε γίνει πατέρας ως πρωθυπουργός και ο λόρδος Τζον Ράσελ (πρωθυπουργική θητεία: 1846-1852), ο οποίος απέκτησε δύο γιους, τον Τζορτζ (1848) και τον Φράνσις (1849). 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή