Κίνα προς Τραμπ: Δεν έχουμε κανένα συμφέρον να αναμιχθούμε στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

Κίνα προς Τραμπ: Δεν έχουμε κανένα συμφέρον να αναμιχθούμε στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κίνα δεν έχει κανένα συμφέρον να ανακατευθεί στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα το Πεκίνο, έπειτα από σχόλια του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος είπε ότι το Πεκίνο «θα κάνει ό,τι μπορεί», προκειμένου ο ίδιος να μην επανεκλεγεί τον Νοέμβριο.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γκενγκ Σουάνγκ δήλωσε στους δημοσιογράφους στη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου πως οι εκλογές είναι εσωτερική υπόθεση των Ηνωμένων Πολιτειών και πως το Πεκίνο ελπίζει πως οι Αμερικανοί δεν θα προσπαθήσουν να εμπλέξουν την Κίνα σε αυτές.

«Η Κίνα θα κάνει ό,τι μπορεί για να χάσω αυτή την κούρσα», δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο πρακτορείο Reuters, και πρόσθεσε πως πιστεύει ότι το Πεκίνο θέλει να κερδίσει ο Δημοκρατικός αντίπαλός του, ο Τζο Μπάιντεν, για να χαλαρώσει την πίεση που ασκεί ο Τραμπ στην Κίνα στο εμπόριο και σε άλλα πεδία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή