ΝΥΤ: Ο Τραμπ πίεζε τις μυστικές υπηρεσίες για στοιχεία που συνδέουν ιό και Κίνα

ΝΥΤ: Ο Τραμπ πίεζε τις μυστικές υπηρεσίες για στοιχεία που συνδέουν ιό και Κίνα

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ ασκούσαν πιέσεις στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ώστε να αναζητήσουν την πηγή προέλευσης του κορωνοϊού με σκοπό να βρουν στοιχεία που να τον συνδέουν με τα κινεζικά εργαστήρια, αποκαλύπτει δημοσίευμα των Νew York Times.

Ανάμεσα στους αξιωματούχους που φέρεται να πίεζαν τις μυστικές υπηρεσίες να βρουν τις ενοχοποιητικές ενδείξεις ήταν ο ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο,  ο αναπληρωτής σύμβουλος ασφαλείας Μάθιου Πότινγκερ  και ο Αντονυ Ρουγκιέρο, αξιωματούχος στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας.

Οι ΝΥΤ σημειώνουν μάλιστα ότι οι μυστικές υπηρεσίες αντιμετώπιζαν με ιδιαίτερο σκεπτικισμό το κατά πόσον θα μπορούσε να βρεθεί ένα πραγματικό στοιχείο που να ενοχοποιεί κάποιο κινεζικό εργαστήριο.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην άσκηση των πιέσεων, σύμφωνα με το δημοσίευμα, φέρεται να είχε ο Μάικ Πομπέο ενώ ο Μάθιου Πότινγκερ «πίεζε τις μυστικές υπηρεσίες από τον Ιανουάριο να συλλέξουν πληροφορίες που ενδεχομένως να υποστηρίζουν κάθε θεωρία προέλευσης του ιού από τα εργαστήρια».

Οι NYT σημειώνουν επίσης ότι αναλυτές των μυστικών υπηρεσιών είχαν εκφράσει την ανησυχία τους ότι η ασκηθείσα πίεση θα μπορούσε να επιφέρει στρεβλώσεις στα πραγματικά δεδομένα για τον ιοί και να καταλήξουν να χρησιμοποιούνται ως πολιτικό όπλο εναντίον της Κίνας, στην οποία ο Πρόεδρος Τραμπ ήθελε να επιρρίψει τις ευθύνες για την επιδημία.

Πηγή: CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή