Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας βασανίστηκε από αστυνομικούς

Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας βασανίστηκε από αστυνομικούς

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Μάικλ Φλιν, βασανίστηκε από «διεφθαρμένους αστυνομικούς» στο πλαίσιο της έρευνας για την ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 προς βοήθεια εκλογής του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα.

Τα σχόλια του προέδρου στο Οβάλ Γραφείο, τα τελευταία σε μια σειρά αναφορών του στον Φλιν, μπορεί να υποδηλώνουν ότι ο απόστρατος στρατηγός μπορεί να προορίζεται να λάβει προεδρική χάρη.

Ο Φλιν δήλωσε ένοχος ψευδομαρτυρίας σε μια κατηγορία που άσκησε ο τότε ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μάλερ. Τώρα επιμένει ότι δεν έδωσε ψευδή κατάθεση και θέλει να αποσύρει την παραδοχή ενοχής του.

Εσωτερικά έγγραφα του FBI που παραδόθηκαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης χθες Τετάρτη έδειξαν ότι αξιωματούχοι του FBI συζήτησαν εάν και πότε να προειδοποιήσουν τον Φλιν ότι μπορεί να αντιμετωπίσει ποινικές κατηγορίες καθώς προετοιμάζονταν για μια ακρόαση μαζί του τον Ιανουάριο του 2017 για την ρωσική έρευνα.

Ο Τραμπ κατηγόρησε για την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρέθηκε ο Φλιν σε «διεφθαρμένους αστυνομικούς» και είπε ότι τα έγγραφα δείχνουν ότι ο Φλιν είναι θύμα.

«Είναι σε πορεία να αθωωθεί. Αν κοιτάξετε αυτές τις χθεσινές σημειώσεις, αυτό είναι πλήρης αθώωση», υποστήριξε ο Αμερικάνος πρόεδρος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή