Χειρουργός – σταρ τραγουδά για να συγκεντρώσει χρήματα για την αντιμετώπιση της πανδημίας (βίντεο)

Χειρουργός – σταρ τραγουδά για να συγκεντρώσει χρήματα για την αντιμετώπιση της πανδημίας (βίντεο)

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Dr. Ellis Francois είναι ορθοπεδικός χειρουργός στη Mayo Clinic, στο Ρότσεστερ της Πολιτείας της Μινεσότα, ειδικευόμενος στις εγχειρήσεις σπονδυλικής στήλης. Είναι καλλίφωνος, και εδώ και λίγο καιρό μπήκε στα στούντιο, όπου ηχογράφησε ένα EP, ώστε τα ποσά που θα προκύψουν από τις πωλήσεις του να διατεθούν στο Center for Disaster Philanthropy's COVID-19 Response Fund.

«Music is Medicine» είναι ο τίτλος του δίκου, τέσσερα τραγούδια όλα κι όλα -μεταξύ των οποίων το «Imagine» του John Lennon και το «Lean on Me» του Bill Withers που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή-, με τον συνάδελφο του, τον Dr. William Robinson στο πιάνο.

Εδώ και λίγα χρόνια μοιράζονταν μουσική με ασθενείς τους στην κλινική, τα διαδικτυακά βίντεό τους έπεσαν στην αντίληψη των Jake Basden και Allison Jones του Big Machine Label Group της Νάσβιλ και σε λίγες μέρες οι δυο γιατροί βρέθηκαν στο Carpet Booth Studios του Ρότσεστερ.

Το EP κατέλαβε τη 16η θέση στις διαδικτυακές πωλήσεις άλμπουμ, σύμφωνα με την Alpha Data, την εταιρεία αναλύσεων που είναι πίσω από τα Rolling Stone Charts.

Ο Dr. Robinson χρησιμοποιεί το «Lean on Me» του Withers ως ύμνο για κάθε είδους κρίση, για να γεφυρώσει τα χάσματα γενεών: «Αν είμαστε στην παιδιατρική πτέρυγα, βάζουμε τα παιδιά να τραγουδήσουν μαζί μας, κι αν είμαστε σε ΜΕΘ, και στους ενήλικες αρέσει πολύ. Η ομορφιά αυτού του τραγουδιού έγκειται στην απλότητά του, αλλά και στο βάθος του» επιμένει ο γιατρός που συνοδεύει στο πιάνο.

Οι Francois και Robinson θέλουν, με αυτό το πρότζεκτ, να στηρίξουν τους συναδέλφους τους που είναι στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας αλλά και τους συμπολίτες τους που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα, όντας σε καραντίνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή