ΚΟΣΜΟΣ

Φιλιππίνες: Αξιωματούχοι… Darth Vader στη μάχη τήρησης της καραντίνας

Φιλιππίνες: Αξιωματούχοι… Darth Vader στη μάχη τήρησης της καραντίνας

Ντυμένοι με κοστούμια χαρακτήρων από τον «Πόλεμο των Άστρων» τοπικοί αξιωματούχοι στις Φιλιππίνες κυκλοφορούν στους δρόμους για να επιβάλλουν τα αυστηρά μέτρα καραντίνας αλλά και για να διανείμουν πακέτα με είδη πρώτης ανάγκης, κυρίως τρόφιμα.

Φορώντας κοστούμια του Νταρθ Βέιντερ και του Στόρμτρουπερ, κατασκευασμένα από παλιά πλαστικά και λαστιχένια στρώματα, περιπολούν στα προάστια της πρωτεύουσας Μανίλα και υπενθυμίζουν στους πολίτες τους κανόνες που ισχύουν.

«Επιπλήττουμε τους κατοίκους που εξακολουθούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους χωρίς την απαραίτητη άδεια αλλά και εκείνους που δεν φοράνε μάσκες. Διασφαλίζουμε ότι οι κυβερνητικές οδηγίες τηρούνται σωστά», λέει στο Reuters ο Μούριελ Μπαλντάγκο, ένας εκλεγμένος αξιωματούχος ντυμένος Στόρμτρουπερ. Το κοστούμι του, λέει, έχει θετική αποδοχή και δίνει την ευκαιρία στους κατοίκους να χαμογελάσουν, προσθέτει.

Φιλιππίνες: Αξιωματούχοι… Darth Vader στη μάχη τήρησης της καραντίνας-1

Στις 4 Μαΐου, «Ημέρα του Πολέμου των Άστρων» που γιορτάζεται σε όλον τον κόσμο από τους θαυμαστές της κινηματογραφικής επιτυχίας, κυβερνητικοί υπάλληλοι με κοστούμια ηρώων του Star Wars, εμφανίστηκαν σε μικρές ξύλινες βάρκες και διένειμαν πακέτα με είδη πρώτης ανάγκης όπως ρύζι και κονσέρβες σε μια γειτονική παράκτια γειτονιά.

Οι Φιλιππίνες, η πρωτεύουσα των οποίων καθώς και πολλές μεγάλες πόλεις θα βρίσκονται μέχρι τα μέσα Μαΐου υπό αυστηρή καραντίνα, έχουν καταγράψει 9.485 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού, 623 θανάτους και 1.315 ασθενείς έχουν αναρρώσει, όπως προκύπτει από στοιχεία της κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters