ΗΠΑ: Ανησυχία για τα πλήθη σε παραλίες και πάρκα

ΗΠΑ: Ανησυχία για τα πλήθη σε παραλίες και πάρκα

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ηλιόλουστος καιρός και οι ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αποτελούν τη μεγάλη πρόκληση για τις αμερικανικές αρχές, καθώς εστιατόρια, κομμωτήρια και άλλες επιχειρήσεις επαναλειτούργησαν χθες στο ήμισυ περίπου των πολιτειών των ΗΠΑ.

Το Σάββατο, χιλιάδες πολίτες συνωστίστηκαν στο πάρκο μπροστά στο μνημείο του Λίνκολν στην Ουάσιγκτον για να παρακολουθήσουν την πτήση του σμήνους επίδειξης του πολεμικού ναυτικού προς τιμήν του υγειονομικού προσωπικού της χώρας. Στη Νέα Υόρκη, κάτοικοι της μεγαλούπολης συνέρρευσαν στα πάρκα του Μανχάταν για ηλιοθεραπεία ή πικ νικ, προκαλώντας επικίνδυνη κοσμοσυρροή στο παραλιακό πάρκο της Κρίστοφερ Στριτ στο Βίλατζ, μεταξύ άλλων. Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο ανακοίνωσε την ενίσχυση των αστυνομικών περιπολιών με στόχο την τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης. Οι παραλίες του μητροπολιτικού Λος Αντζελες στην Καλιφόρνια παρέμειναν το Σαββατοκύριακο κλειστές για το κοινό, μετά τον συνωστισμό της περασμένης εβδομάδας στις παραλίες της κομητείας Οραντζ.

Μιλώντας την Κυριακή στο δελτίο ειδήσεων του δικτύου Fox, η συντονίστρια της εκστρατείας καταπολέμησης του κορωνοϊού δρ Ντέμπορα Μπιρξ είπε ότι η παρουσία μεγάλου αριθμού ανθρώπων στις παραλίες δεν είναι ασφαλής εφόσον δεν τηρείται απόσταση 1,8 μ. μεταξύ των λουομένων, ενώ επέκρινε και την απόφαση επαναλειτουργίας κομμωτηρίων και σπα. «Εχουμε ξεκαθαρίσει ότι οι επιχειρήσεις αυτές δεν θα έπρεπε να ενταχθούν στο πρώτο κύμα απελευθέρωσης», είπε η δρ Μπιρξ.

Ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ, Σκοτ Γκότλιμπ, είπε ότι σε περίπου 20 πολιτείες καταγράφεται αύξηση νέων κρουσμάτων. «Αναμέναμε σημαντικότερη υποχώρηση νέων κρουσμάτων και θανάτων σε όλη τη χώρα. Αν δεν αντιμετωπίσουμε τώρα την εξάπλωση, η πανδημία μπορεί να αναζωπυρωθεί ανά πάσα στιγμή», είπε ο κ. Γκότλιμπ μιλώντας στο δίκτυο CBS και στην εκπομπή «Face the Nation».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή