Γερμανία: Ετοιμη να συναινέσει σε χαλάρωση των μέτρων η Μέρκελ

Γερμανία: Ετοιμη να συναινέσει σε χαλάρωση των μέτρων η Μέρκελ

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μάχη κατά του κορωνοϊού έχει εξελιχθεί πολύ καλά τις τελευταίες ημέρες, φέρεται να δήλωσε η Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), σύμφωνα με πηγές του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων. 

Όπως επισημαίνει το Πρακτορείο, η Μέρκελ σημείωσε ότι μπορεί κανείς τώρα να μιλήσει για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που την ήθελαν έτοιμη να δώσει αύριο, κατά την τηλεδιάσκεψη με τους Πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων, το «πράσινο φως» για την άρση περισσότερων περιορισμών.

Πολλά ομόσπονδα κρατίδια και επιχειρήσεις πιέζουν το τελευταίο διάστημα την καγκελάριο να επιτρέψει συντομότερα την επαναλειτουργία της οικονομίας.

Μάλιστα, στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, το πολυπληθέστερο της Γερμανίας, ο υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων είπε ότι θα επιτρέψει την επαναλειτουργία των παιδικών σταθμών μονομερώς εάν δεν ληφθεί σχετική απόφαση αύριο.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή