Υπέρ των περιοριστικών μέτρων οι Αμερικανοί

Υπέρ των περιοριστικών μέτρων οι Αμερικανοί

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα δύο τρίτα των Αμερικανών θεωρούν ότι η κυβέρνηση πρέπει να έχει ως προτεραιότητα την προφύλαξη του πληθυσμού από την πανδημία COVID-19 και όχι την επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας που έχει καταβαραθρωθεί εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενθαρρύνει τις Πολιτείες να χαλαρώσουν τα μέτρα, παρά το γεγονός ότι εσωτερική έκθεση προειδοποιεί ότι μέχρι την 1η Ιουνίου θα υπάρξει εφιαλτική αύξηση των νέων κρουσμάτων και των νεκρών από τον νέο κορωνοϊό.

Παρά την αύξηση των διαδηλώσεων κατά των περιοριστικών μέτρων, το 66% των Αμερικανών που συμμετείχε σε παγκόσμια δημοσκόπηση της εταιρείας Edelman συμφώνησε με τη δήλωση ότι «η ύψιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης πρέπει να είναι να σωθούν όσο περισσότερες ζωές γίνεται, ακόμη και αν σημαίνει αυτό πως η οικονομία θα ανακάμψει με πιο αργό ρυθμό». Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ρίτσαρντ Εντελμαν σχολίασε πως η κατάσταση είναι «περίπλοκη διότι υπάρχουν δύο κρίσεις ταυτόχρονα, μια υγειονομική κρίση και μια οικονομική κρίση… Αλλά οι άνθρωποι λένε αφού είχαμε ήδη έξι με επτά εβδομάδες (περιοριστικών μέτρων), τι είναι μία ή δύο εβδομάδες ακόμη». Στις ΗΠΑ αρκετές πολιτείες έχουν ήδη αρχίσει να χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα, ενώ η Καλιφόρνια θα επιτρέψει από την Παρασκευή την επαναλειτουργία ορισμένων καταστημάτων, όπως βιβλιοπωλεία, ανθοπωλεία, καταστήματα πώλησης παιχνιδιών και δίσκων, ρούχων και αθλητικών ειδών. Οχι όμως και εμπορικών κέντρων, εστιατορίων και γραφείων. Η Καλιφόρνια ήταν από τις πρώτες πολιτείες που είχαν επιβάλει αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πρόβλεψη της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών (FEMA) που αποκάλυψαν οι New York Times, μέχρι το τέλος Μαΐου οι θάνατοι στις ΗΠΑ από την ασθένεια COVID-19 αναμένεται να ανέλθουν στις 3.000 την ημέρα, αυξημένοι κατά περίπου 70% από το επίπεδο των 1.750 την ημέρα σήμερα. Τα νέα κρούσματα στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθούν στις 200.000 την ημέρα, από περίπου 25.000 σήμερα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή