ΗΠΑ: Ανδρας σε σούπερ μάρκετ με κουκούλα της Κου Κουξ Κλαν αντί για μάσκα (βίντεο)

ΗΠΑ: Ανδρας σε σούπερ μάρκετ με κουκούλα της Κου Κουξ Κλαν αντί για μάσκα (βίντεο)

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι εικόνες ενός άνδρα που εμφανίστηκε να κάνει τα ψώνια του σε σουπερμάρκετ του Σαν Ντιέγκο φορώντας την κουκούλα της διαβόητης ρατσιστικής οργάνωσης  Κου Κλουξ Κλαν, αντί για την γνωστή προστατευτική μάσκα που είναι υποχρεωτική σε δημόσιους χώρους ή καταστήματα, στο πλαίσιο της προσπάθειας να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η αστυνομία στην Καλιφόρνια γνωστοποίησε πως άρχισε να διενεργεί έρευνα σχετικά το περιστατικό όταν ένας πελάτης τράβηξε τον κουκουλοφόρο άνδρα και ανέβασε τις φωτογραφίες στα social media.

Ο Τίαμ Τέλεζ, που βρισκόταν μέσα στο κατάστημα, μοιράστηκε μέσω Facebook φωτογραφίες του άνδρα με και χωρίς την κουκούλα, χαρακτηρίζοντας τη σκηνή που έζησε «αηδιαστική». 

«Έμεινα άναυδος» καθώς «είναι πάντα λυπηρό όταν οποιοδήποτε καταφεύγει στη χρήση ενός συμβόλου μίσους, ανεξαρτήτως του λόγου που επικαλείται», τόνισε στο τοπικό παράρτημα του τηλεοπτικού δικτύου ABC ο Τζον Μίντο, δήμαρχος της μικρής πόλης Σαντί, κοντά στο Σαν Ντιέγκο, όπου εκτυλίχθηκε το περιστατικό το Σαββατοκύριακο.

Υπάλληλοι του καταστήματος απαίτησαν από τον πελάτη να βγάλει την κουκούλα, κάτι που έπραξε όταν έφθασε στο ταμείο. Η αστυνομία πάντως δεν κλήθηκε άμεσα, ανέφερε το γραφείο του σερίφη της κομητείας.

Με πληροφοριές από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή