ΚΟΣΜΟΣ

Ο σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον για τον κορωνοϊό παραιτήθηκε καθώς παραβίασε τους κανόνες

Ο σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον για τον κορωνοϊό παραιτήθηκε καθώς παραβίασε τους κανόνες

Αίσθηση έχει προκαλέσει στη Βρετανία η αποκάλυψη ότι ο καθηγητής Νιλ Φέργκιουσον, ο οποίος ήταν εκείνος που συμβούλευσε τον Μπόρις Τζόνσον να επιβάλει το lockdown, επέτρεψε στην 38χρονη ερωμένη του να τον επισκεφθεί δύο φορές παραβιάζοντας την καραντίνα.

Η 38χρονη Αντόνια Στάατς, η οποία είναι μητέρα δύο παιδιών και ζει με τον σύζυγό της, φέρεται, σύμφωνα με την Daily Telegraph, να επισκέφθηκε δύο φορές τον Φέργκιουσον στο σπίτι του μετά τις 23 Μαρτίου οπότε και επιβλήθηκαν τα περιοριστικά μέτρα και συγκεκριμένα στις 30 Μαρτίου και στις 8 Απριλίου. 

Μετά την αποκάλυψη της είδησης ο Φέργκιουσον, παραιτήθηκε από μέλος της επιτροπής ειδικών της βρετανικής κυβέρνησης

«Δέχομαι ότι έκανα ένα λάθος κρίσης και πήρα την λάθος πορεία. Επομένως αποσύρομαι από την ανάμειξή μου στην επιστημονική συμβουλευτική ομάδα για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (SAGE)», ανέφερε στην ανακοίνωσή του.

«Ενήργησα με την πεποίθηση ότι είμαι προστατευμένος, αφού βρέθηκα θετικός στον κορωνοϊό και απομονώθηκα πλήρως για σχεδόν δύο εβδομάδες αφού παρουσίασα συμπτώματα.

Λυπάμαι πολύ αν τυχόν υπονόμευσα τα σαφή μηνύματα για την ανάγκη να συνεχιστεί η κοινωνική αποστασιοποίηση ώστε να ελεγχθεί αυτή η καταστροφική επιδημία» κατέληξε.