Γυρίσματα ταινίας στο Διάστημα για τον Τομ Κρουζ

Γυρίσματα ταινίας στο Διάστημα για τον Τομ Κρουζ

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Τη συνεργασία της με τον δημοφιλή ηθοποιό Τομ Κρουζ ανακοίνωσε χθες η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος NASA, με στόχο το γύρισμα κινηματογραφικής ταινίας, η υπόθεση της οποίας θα εκτυλίσσεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Πληροφορίες της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Deadline, που ειδικεύεται στη βιομηχανία του κινηματογράφου, θέλουν τον Κρουζ να συνεργάζεται για την παραγωγή με την εταιρεία SpaceX του Ελον Μασκ. Σε χθεσινό μήνυμά του στο Twitter, ο διοικητής της NASA Τζιμ Μπράιντενστιν εξέφρασε τη χαρά του για τη συνεργασία με τον Τομ Κρουζ. «Δημοφιλή μέσα, όπως ο κινηματογράφος, είναι ικανά να εμπνεύσουν τη νέα γενιά επιστημόνων, που θα επιτρέψουν την πραγμάτωση των φιλόδοξων μελλοντικών σχεδίων της NASA», έγραψε ο Μπράιντενστιν.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο 57χρονος Τομ Κρουζ θα συμμετάσχει σε επικίνδυνες κινηματογραφικές σκηνές, αν και η NASA δεν διευκρίνισε εάν τα γυρίσματα της ταινίας θα πραγματοποιηθούν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ή σε στούντιο του Χόλιγουντ. Παρότι η εταιρεία του Ελον Μασκ, που έχει πραγματοποιήσει επιτυχημένες αποστολές σε τροχιά γύρω από τη Γη, δεν επιβεβαίωσε τη συνεργασία της με τον Κρουζ, ο ηθοποιός θα μπορούσε θεωρητικά να ταξιδέψει στον ΔΔΣ με πύραυλο Dragon crew, ο οποίος ανεφοδιάζει τακτικά τον σταθμό και μεταφέρει πληρώματα. Ο πύραυλος είναι σχεδιασμένος για να μεταφέρει τέσσερα άτομα σε τροχιά. Σε χθεσινό μήνυμά του στο Twitter, ο Ελον Μασκ έγραψε: «Ακούγεται πολύ διασκεδαστικό!»

Η NASA είχε ανακοινώσει πέρυσι την πρόθεσή της να επιτρέψει τη μετάβαση –επ’ αμοιβή– ιδιωτών αστροναυτών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για παραμονή τριάντα ημερών. Οι πελάτες – αστροναύτες θα μπορούν να μεταβούν στον ΔΔΣ χάρη στον πύραυλο SpaceX του Μασκ ή στον CST-100 Starliner της εταιρείας Boeing, που είναι σχεδιασμένοι για πρόσδεση στον σταθμό. Ιδιωτικές εταιρείες θα μπορούν επίσης να πληρώνουν για να αποκτήσουν πρόσβαση στον ΔΔΣ, δίνοντας την ευκαιρία στο επιστημονικό προσωπικό τους να πραγματοποιήσει πειράματα σε τροχιά. Οι εταιρείες αυτές θα υποχρεώνονται να αναλάβουν τα έξοδα της αποστολής, περιορίζοντας το μεγάλο κόστος λειτουργίας και συντήρησης του σταθμού.

Στα τέλη Μαρτίου, η εταιρεία Axiom Space ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμβόλαιο με τη SpaceX του Μασκ για τη μεταφορά επαγγελματία αστροναύτη και τριών επιβατών στον ΔΔΣ στις αρχές του 2021, οδηγώντας τους δημοσιογράφους του Deadline να υποθέσουν ότι πρόκειται για τον Κρουζ και κινηματογραφικό συνεργείο αποτελούμενο από δύο τεχνικούς.

Παλαιότερα σχέδια για διαστημικές πτήσεις διασημοτήτων και μεγαλεπήβολες φιλοδοξίες για κινηματογραφικές ταινίες στο Διάστημα, όμως, ναυάγησαν πριν οι πύραυλοι φθάσουν στην εξέδρα εκτόξευσης. Το 2002, ο τραγουδιστής Λανς Μπας του συγκροτήματος NSYNC είχε ξεκινήσει εκπαίδευση για να πετάξει με ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ στον ΔΔΣ, αλλά ακύρωσε εντέλει τα σχέδιά του εξαιτίας απουσίας χορηγών. Το 2000, Ρώσος ηθοποιός σχεδίαζε να πετάξει στον παροπλισμένο πλέον ρωσικό διαστημικό σταθμό Μιρ, αλλά η επιχείρηση ματαιώθηκε εξαιτίας έλλειψης κεφαλαίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή