ΗΠΑ: O Τραμπ είπε ότι δοκίμασε μάσκες, αλλά όχι μπροστά στις κάμερες

ΗΠΑ: O Τραμπ είπε ότι δοκίμασε μάσκες, αλλά όχι μπροστά στις κάμερες

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες, Τετάρτη, ότι δε φόρεσε μάσκα προστασίας προσώπου στην διάρκεια της επίσκεψης που έκανε την Τρίτη, σε βιομηχανική μονάδα της Honeywell International Inc στην Αριζόνα, έπειτα από διαβούλευση που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας και παρά την υποχρέωση των εργαζόμενων στην ίδια μονάδα να φορούν μάσκες.

Ο πρόεδρος Τραμπ, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την Εθνική Ημέρα των Νοσηλευτών, είπε πως δοκίμασε μερικές μάσκες, αλλά όχι μπροστά στις κάμερες. Μεταξύ αυτών και μία μάσκα από την Honeywell, την 3Μ, αλλά και τέσσερις άλλες μάσκες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν φοράει μάσκα στις δημόσιες εμφανίσεις του, παρά τις σχετικές οδηγίες προστασίας της προσωπικής υγείας που έχει δώσει η κυβέρνησή του, ενθαρρύνοντας τους Αμερικανούς να φορούν μάσκες προστασίας ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ο πρόεδρος Τραμπ είχε δηλώσει πριν από την αναχώρησή του για την επίσκεψη στην αναφερόμενη παραπάνω εργοστασιακή μονάδα που παράγει μάσκες, ότι θα φορούσε μάσκα μόλις έφτανε εκεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή