Ανοίγει πάλι η Ντίσνεϊλαντ στη Σαγκάη

Ανοίγει πάλι η Ντίσνεϊλαντ στη Σαγκάη

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΑΓΚΑΗ. Τον Μάρτιο, τα πάρκα αναψυχής της Ντίσνεϊ σε όλο τον κόσμο διέκοψαν τη λειτουργία τους εξαιτίας της πανδημίας. Την Τρίτη, όμως, η εταιρεία ανακοίνωσε την επανέναρξη λειτουργίας της Ντίσνεϊλαντ στη Σαγκάη στις 11 Μαΐου, υπό νέα αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

«Συνειδητοποιούμε ότι οι επισκέπτες επιθυμούσαν διακαώς να επιστρέψουν στη Ντίσνεϊλαντ στη Σαγκάη και οι υπάλληλοί μας είναι ενθουσιασμένοι που θα τους υποδεχθούν», είπε ο Μπομπ Τσάπεκ, εκτελεστικός διευθυντής της Walt Disney Company. «Καθώς το πάρκο ανοίγει και πάλι, με σημαντικά ενισχυμένα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας για εργαζομένους και επισκέπτες, οι πελάτες μας θα διαπιστώσουν ότι η Ντίσνεϊλαντ στη Σαγκάη είναι εξίσου μαγική όσο ποτέ», ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Washington Post ο κ. Τσάπεκ.

Οι πύλες του «πιο ευτυχισμένου μέρους στον κόσμο» –όπως διαφημίζει τον εαυτό της η Ντίσνεϊλαντ– θα ανοίξουν με νέο κανονισμό για εργαζομένους και επισκέπτες. Οι νέοι κανόνες εκπονήθηκαν από τις υγειονομικές υπηρεσίες της κινεζικής κυβέρνησης και θα ισχύουν για κάθε υπάλληλο ή πελάτη του αχανούς πάρκου.

Η είσοδος στις εγκαταστάσεις θα γίνεται «κλιμακωτά», έτσι ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός που αποτελούσε μέχρι τώρα «σήμα κατατεθέν» κάθε πάρκου Ντίσνεϊ στον κόσμο. Οι τουρίστες θα πρέπει να έχουν κλείσει ραντεβού εκ των προτέρων και να έχουν δηλώσει ποιες εγκαταστάσεις και παιχνίδια επιθυμούν να επισκεφθούν. Αυτό σημαίνει ότι οι επισκέπτες θα μπορούν να εισέλθουν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες με το εισιτήριό τους, ενώ ακόμη και οι κάτοχοι ετήσιων εισιτηρίων διαρκείας θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού.

Για να εισέλθουν στο πάρκο, οι επισκέπτες θα πρέπει να φορούν μάσκα, με την Ντίσνεϊ να προσφέρει τέτοιες μάσκες με τη μορφή του «μπέιμπι Γιόντα», του ήρωα της ταινίας φαντασίας «Μαύρος Πάνθηρας», του αρκούδου Γουίνι και βέβαια του εμβληματικού ποντικού Μίκι Μάους. Η Ντίσνεϊ ανακοίνωσε ότι το προσωπικό σε όλα της τα πάρκα έχει ήδη εκπαιδευθεί στις νέες μεθόδους αποστείρωσης και προστασίας από τον κορωνοϊό, επιβάλλοντας κοινωνική αποστασιοποίηση σε επικίνδυνες ζώνες των εγκαταστάσεων, όπως είναι οι τουαλέτες, τα εστιατόρια και οι ουρές επισκεπτών που αναμένουν να μπουν στα παιχνίδια.

Παρά τις πυρετώδεις αυτές προετοιμασίες, μέχρι στιγμής το πάρκο στη Σαγκάη είναι το μόνο που σχεδιάζει να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή