H ολοκληρωτική καταστροφή των γυμναστηρίων

H ολοκληρωτική καταστροφή των γυμναστηρίων

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τους πρώτους επιχειρηματικούς κλάδους που επλήγησαν με σφοδρότητα από την πανδημία είναι τα γυμναστήρια. Η εναλλακτική για εκείνους που δεν επιθυμούσαν να παραμείνουν ράθυμοι την εποχή της καραντίνας ήταν η δημιουργία «μίνι αθλητικών κέντρων» στο σπίτι. Τώρα, που φαίνεται ότι τα χειρότερα του κορωνοϊού πέρασαν, πολλοί σκέφτονται να μην ανανεώσουν τις συνδρομές τους και να εξακολουθήσουν την κατ’ οίκον άσκηση.

Είναι βέβαιο ότι η πανδημία επιτάχυνε τη μεταστροφή από τα μεγάλα οργανωμένα γυμναστήρια στα ψηφιακά προγράμματα ασκήσεων στο σπίτι, που σήμερα έχουν εξελιχθεί πολύ περισσότερο από τα «ιστορικά» βίντεο ασκήσεων με την Τζέιν Φόντα.

Η χρήση των νέων τεχνολογιών, τα συνδεόμενα με το Διαδίκτυο όργανα και η πληθώρα εφαρμογών βοηθούν χιλιάδες λάτρεις της άθλησης να απολαμβάνουν όλα τα οφέλη των γυμναστηρίων: τα μαθήματα, την προσοχή, την επιβράβευση, χωρίς να χρειαστεί να κάνουν ούτε ένα βήμα μακριά από το σαλόνι τους.

Πειραματισμοί

Η νέα πραγματικότητα έκανε γυμναστήρια και στούντιο να πειραματιστούν με διάφορες ψηφιακές προσφορές και τρόπους, που κάνουν την πελατεία τους να νιώθει ασφαλής όσο παραμένει κλεισμένη στο σπίτι, όχι μόνο για να δημιουργήσουν έσοδα, αλλά και για  να μπορέσουν να την προσελκύσουν εκ νέου όταν θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα.

Ενδεικτικά, η Classpass, μια συνδρομητική υπηρεσία που αρχικά πρόσφερε φυσική πρόσβαση σε αθλητικές λέσχες και γυμναστήρια, διαθέτει πλέον απευθείας διαδικτυακή αναμετάδοση μαθημάτων πιλάτες, αερόμπικ κ.ο.κ., κάποια εντελώς δωρεάν και κάποια έναντι 18 ευρώ.

Ορισμένα γυμναστήρια προσφέρουν διαδικτυακή πρόσβαση στις υπηρεσίες τους πολύ φθηνότερα από ό,τι τα συμβατικά μαθήματα, ενώ άλλα παρέχουν δωρεάν στην πελατεία τους το ψηφιακό περιεχόμενο σε κάποιες πλατφόρμες όπως το Instagram.

Η πραγματικότητα

Οπως επισημαίνει η Τζένιφερ Μαανάβι, διευθύνουσα  σύμβουλος της Physique 57, μία ομάδας 13 στούντιο γυμναστικής σε ΗΠΑ και αλλού, «αυτό που αρχικά ήταν μια χειρονομία καλής θέλησης για την πελατεία που παρέμενε απομονωμένη στο σπίτι, θα καταλήξει να γίνει η ολοκληρωτική καταστροφή του επιχειρηματικού τομέα των γυμναστηρίων. Αν παρέχεις κάποια υπηρεσία δωρεάν, στην πραγματικότητα υποβαθμίζεις τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάποιος για να γίνει γυμναστής».

Αλλες αλυσίδες γυμναστηρίων, όπως η Equinox Group, προσφέρουν σε αυτούς που έχουν πληρώσει συνδρομή εφαρμογές για ελεύθερη πρόσβαση σε εκατοντάδες ψηφιακά μαθήματα γυμναστικής, τα οποία ο ενδιαφερόμενος μπορεί να αναζητήσει με κριτήρια τα όργανα γυμναστικής και τον χρόνο που διαθέτει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή