Χάνει το στοίχημα της οικονομίας ο Τραμπ

Χάνει το στοίχημα της οικονομίας ο Τραμπ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε χθες τους Αμερικανούς ότι είχε «ελάχιστες επαφές» με τον υπάλληλο της προσωπικής του συνοδείας, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Αμερικανός πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς θα υποβάλλονται καθημερινά σε τεστ για κορωνοϊό.

Ο Τραμπ έχει δώσει εντολή για σταδιακή επάνοδο της χώρας στην οικονομική δραστηριότητα, καθώς η κρίση που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός θέτει σε κίνδυνο τις πιθανότητες επανεκλογής του, τον Nοέμβριο.

Ωστόσο, η ασθένεια εξακολουθεί να «θερίζει» στις ΗΠΑ, με τον χθεσινό απολογισμό να φθάνει τους 2.400 νεκρούς, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στις 75.000. Παράλληλα, αυτή την εβδομάδα, άλλα 3,2 εκατ. Αμερικανοί προστέθηκαν στους καταλόγους των ανέργων, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 33,5 εκατ., παρά το γεγονός ότι το Κογκρέσο έχει δαπανήσει το αστρονομικό ποσό των 3 τρισ. δολαρίων για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας.

Ερευνα του Ινστιτούτου Peter G Peterson διαπίστωσε ότι το 71% των ψηφοφόρων εμπιστεύεται περισσότερο τον κυβερνήτη της εκάστοτε πολιτείας παρά τον Ντόναλντ Τραμπ ως προς τις αποφάσεις που αφορούν την πανδημία. Η καταβαράθρωση της εμπιστοσύνης στους χειρισμούς του Αμερικανού προέδρου, σε συνδυασμό με την οικονομική καταστροφή που απειλεί σημαντικό μερίδιο των αμερικανικών νοικοκυριών, αποτελεί πρώτου μεγέθους πολιτικό πρόβλημα για τον Τραμπ, ο οποίος είχε βασίσει την καμπάνια της επανεκλογής του στην ισχυρή οικονομία.

Πλέον, μόλις το 34% των Αμερικανών δηλώνει ότι η οικονομική του θέση είναι καλύτερη σε σχέση με την αρχή της θητείας του Τραμπ.

Την Κυριακή, ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς δήλωσε στο δίκτυο Fox News ότι η αμερικανική οικονομία «θα έχει ανακάμψει ώς το τέλος του χρόνου» και ότι το 2021 «θα είναι μία από τις καλύτερες χρονιές στην ιστορία της αμερικανικής οικονομίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή