Απεβίωσε η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια της soul, funk και R&B, Μπέτι Ράιτ

Απεβίωσε η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια της soul, funk και R&B, Μπέτι Ράιτ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μπέτι Ράιτ, η Αμερικανίδα βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια της soul, funk και R&B πέθανε σε ηλικία 66 ετών στο σπίτι της, στο Μαϊάμι την Κυριακή, όπως μετέδωσαν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο Στιβ Γκρίνμπεργκ της S-Curve Records δήλωσε στους New York Times ότι η Μπέτι Ράιτ είχε διαγνωστεί με καρκίνο το φθινόπωρο.

Το πρώτο της άλμπουμ «My First Time Around» κυκλοφόρησε από την ATCO το 1968 και περιελάμβανε την πρώτη της επιτυχία στο top 40 chart «Girls Can’t Do What the Guys Do».

Το «Clean Up Woman» του 1971 είναι αναμφισβήτητα το πιο γνωστό τραγούδι της, συνδυασμός στοιχείων funk, soul και R&B και ο ρυθμός του χρησιμοποιήθηκε ευρέως από καλλιτέχνες για δεκαετίες.

Με μέλη των K.C. and the Sunshine Band έγραψαν μαζί την επιτυχία του 1975 «Where is the Love», η οποία της χάρισε Grammy Καλύτερου R&B Τραγουδιού.

Έκανε φωνητικά σε δίσκους των Στίβι Γουόντερ, Ντέιβιντ Μπερν, Τζίμι Κλιφ, Γκλόρια Εστεφαν, Άλις Κούπερ και πολλών άλλων.

Η φωνή της είχε σταθερή θέση στον κόσμο του hip-hop, συνεργάστηκε με τους Diddy, Nas, Rick Ross και τραγούδησε τη μελωδία των Rolling Stones στο κομμάτι Tha Carter III του Lil Wayne «Playing With Fire».

Το τελευταίο άλμπουμ της ήταν το "Betty Wright: The Movie" του 2011 το οποίο ήταν μια συνεργασία με τους The Roots.

Η Μπέτι Ράιτ ήταν επίσης παραγωγός και μέντορας νεότερων καλλιτεχνών. Ο Τζον Λέτζεντ έγραψε στο Twitter ότι η Ράιτ «ήταν πάντα τόσο στοργική και χαρισματική σε νεότερους καλλιτέχνες. Θα μας λείψει».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή