Ένας διαφορετικός τελικός Eurovision στις 16 Μαΐου από τους διοργανωτές

Ένας διαφορετικός τελικός Eurovision στις 16 Μαΐου από τους διοργανωτές

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τη ματαίωση της Eurovision 2020 για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού εξαιτίας του Covid-19, η φετινή διοργάνωση έκρινε πως η μουσική δεν πρέπει να πάψει να γιορτάζει, αλλά να γίνει το μέσο που θα μεταφέρει ένα μήνυμα ενότητας και εμψύχωσης ανά την Ευρώπη και όχι μόνο.

Έτσι, η EBU αντικαθιστά τη βραδιά του μεγάλου τελικού που θα γινόταν στο Ρότερνταμ με ένα δίωρο τηλεοπτικό πρόγραμμα γεμάτο μελωδίες, παλιούς και νέους συμμετέχοντες και πολλές εκπλήξεις, τιμώντας έτσι τους δημιουργούς και τους καλλιτέχνες των 41 εθνικών αποστολών που θα συμμετείχαν στον φετινό διαγωνισμό.

Στη θέση του τελικού του 65ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision λοιπόν, έρχεται η ειδική εκπομπή με τίτλο «Europe Shine a Light» που διοργανώνει η EBU σε συνεργασία με την ολλανδική τηλεόραση και που θα προβληθεί το Σάββατο 16 Μαΐου στην ΕΡΤ1 στις 22:00 (ζωντανά και από το WebTV της ΕΡΤ).

Από το Studio 21 του Hilversum οι Chantal Janzen, Edsilia Rombley (Eurovision 1998 και 2007) και Jan Smit, οι Ολλανδοί παρουσιαστές της φετινής Eurovision, θα παρουσιάσουν χωρίς διαγωνιστικό μέρος και βαθμολογία αποσπάσματα από τα 41 video clips (θυμίζουμε ότι την Ελλάδα εκπροσωπεί η Stefania με το τραγούδι «SUPERG!RL»), θα σχολιάσουν εναλλακτικά προσωπικά «postcards», θα ακούσουν τα μηνύματα ελπίδας που στέλνουν όλοι οι φετινοί συμμετέχοντες, θα αναζητήσουν σε όλη την Ευρώπη παλιούς σταρ της Eurovision και θα «φωτίσουν» μοναδικά με ένα τραγούδι την Ευρώπη και την ελπίδα μας για το μέλλον, με τη συμμετοχή όλων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή