Σχέδιο Τζόνσον για άρση περιοριστικών μέτρων

Σχέδιο Τζόνσον για άρση περιοριστικών μέτρων

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Σχέδιο 60 σελίδων για το πέρασμα στη δεύτερη φάση διαχείρισης της πανδημίας κορωνοϊού παρουσίασε, χθες, ο Μπόρις Τζόνσον. Το σχέδιο επιχειρεί να καταστήσει πιο σαφείς τις συγκεχυμένες οδηγίες που έδωσε ο Τζόνσον με το διάγγελμα της Κυριακής.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ενθάρρυνε όσους δεν μπορούν να εργαστούν εξ αποστάσεως να επιστρέψουν στη δουλειά, ενώ ανακοίνωσε ότι ανοίγουν τα πάρκα και επιτρέπεται η άθληση με μέλη του ίδιου νοικοκυριού. Ο Τζόνσον ανακοίνωσε επίσης ότι υπάρχουν σκέψεις για επιβολή καραντίνας 14 ημερών σε όσους φθάνουν στη Βρετανία από το εξωτερικό, αν και το μέτρο αυτό δεν θα αφορά τη Γαλλία. Η ανακοίνωση προξένησε δυσαρέσκεια των Βρετανικών Αερογραμμών. Στο σχέδιο των 60 σελίδων περιλαμβάνεται ο στόχος της αυτάρκειας της Βρετανίας σε μέσα ατομικής προστασίας, με ενίσχυση των μονάδων παραγωγής, αλλά και συμβολής της φαρμακοβιομηχανίας στην παρασκευή εμβολίου, ενώ ζητείται η χρήση μάσκας στους χώρους στους οποίους επικρατεί συνωστισμός. Ο αριθμός θυμάτων του κορωνοϊού χθες στη Βρετανία αυξήθηκε κατά 215, ανεβάζοντας τον αριθμό νεκρών στα νοσοκομεία σε πάνω από 32.000, με τον εκτιμώμενο συνολικό αριθμό νεκρών να ξεπερνά τις 50.000. Χθες, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων εξέφρασαν δυσαρέσκεια για τα σχέδια του πρωθυπουργού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή