Δημιουργικές λύσεις για τη μετά COVID-19 εποχή

Δημιουργικές λύσεις για τη μετά COVID-19 εποχή

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο,τι μπορούν κάνουν για να προσαρμοστούν στον καιρό της πανδημίας οι επιχειρηματίες κάθε κλάδου. Ανάμεσά τους και όσοι δραστηριοποιούνται στον τομέα της εστίασης, οι οποίοι, άλλωστε, αντιμετωπίζουν δυσεπίλυτα προβλήματα κατά την επανεκκίνηση της δραστηριότητάς τους. 

Στην Σουηδία, παρότι δεν εφαρμόσθηκαν περιοριστικά μέτρα, ένα δημιουργικό πρότυπο για τα εστιατόρια του μέλλοντος είναι το «Bord for En» («Τραπέζι για Εναν»), ένα εστιατόριο χωρίς σερβιτόρους, όπου το φαγητό παρουσιάζεται σε ένα όμορφο καλάθι το οποίο μεταφέρεται ανέπαφα από την κουζίνα, με τη βοήθεια ενός συστήματος τροχαλιών. Αποφεύγοντας κάθε ανθρώπινη επαφή, ο πελάτης οδηγείται στο τραπέζι του, σε ένα λιβάδι, με τη βοήθεια ενός σχοινιού-οδηγού. Οπως εξηγεί ο δημιουργός του, ο σεφ Ράσμους Πέρσον, το πρώτο καλάθι που φθάνει στον πελάτη, μόλις καθίσει στη θέση του, περιέχει ένα ποτό. Η ιδέα γεννήθηκε στον ίδιο και τη σύντροφό του, Λίντα Κάρλσον, όταν, κατά την επίσκεψη των γονέων της, τον Μάρτιο, αναγκάστηκαν να στρώσουν το τραπέζι στην ύπαιθρο και να τους σερβίρουν από το παράθυρο της κουζίνας. Τώρα, η ιδέα αποδεικνύεται εξαιρετικά δημοφιλής, καθώς το «Bord for En» είναι κλεισμένο για ολόκληρο τον Μάιο, ενώ μόνο κάποιες θέσεις είναι διαθέσιμες για Ιούνιο και Ιούλιο. Φυσικά, είναι προετοιμασμένο να δεχθεί πελάτες υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Πέρα από τη δημιουργικότητα που θα μας επιτρέψει να ζούμε καλύτερα στη μετα-κορωνοϊό καθημερινότητα, ειδικοί και αρμόδιοι φορείς χρησιμοποιούν κάθε δυνατό μέσο προκειμένου να καταπολεμήσουν τον παθογόνο μικροοργανισμό. Ενδεικτική της τάσης, η ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αρχής Μεταφορών της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με την οποία θα χρησιμοποιηθεί, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Κολούμπια, υπεριώδης ακτινοβολία προκειμένου να αποστειρωθούν ολοκληρωτικά οι συρμοί του μετρό. Από χθες, στους συρμούς του υπογείου τοποθετήθηκαν λαμπτήρες UV, με δυνατότητα εξουδετέρωσης οργανικής ύλης σε ανθρώπους και ιούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή