Φωτιά σε γηροκομείο, καθώς η Ρωσία δίνει μάχη με τον κορωνοϊό

Φωτιά σε γηροκομείο, καθώς η Ρωσία δίνει μάχη με τον κορωνοϊό

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε χθες τον ιδιοκτήτη γηροκομείου στα περίχωρα της Μόσχας, όπου είχε ξεσπάσει τα ξημερώματα της Δευτέρας πυρκαγιά, προκαλώντας τον θάνατο εννέα ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμη εννέα.

Η ερευνητική ομάδα της πυροσβεστικής υπηρεσίας υποψιάζεται ότι η πυρκαγιά είχε προκληθεί από ελαττωματική ηλεκτρική καλωδίωση στο γηροκομείο του Κράσνογκορσκ στα περίχωρα της Μόσχας. «Βρέθηκαν τα πτώματα εννέα ανθρώπων ηλικίας μεταξύ 66 και 90 ετών… νοσηλεύτηκαν ακόμη εννέα άνθρωποι», ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές. Παράλληλα, άρχισε έρευνα της αστυνομίας προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχαν παραβιαστεί οι κανόνες ασφαλείας και πυρασφάλειας.

Εκκένωση

Το Σάββατο είχε προηγηθεί το ξέσπασμα πυρκαγιάς σε νοσοκομείο της Μόσχας που χρησιμοποιείται ειδικά για την περίθαλψη ασθενών με την ασθένεια COVID-19. Σε αυτή την περίπτωση είχε σκοτωθεί ένας άνθρωπος, ενώ είχε εκκενωθεί το νοσοκομείο, με αποτέλεσμα εκατοντάδες ασθενείς να πρέπει να μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία. Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο πηγές από το ρωσικό υπουργείο εκτάκτων αναγκών μετέδωσε ότι η πυρκαγιά στο νοσοκομείο είχε ξεσπάσει στο δωμάτιο ενός ασθενούς, χωρίς να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, περισσότεροι από 200 ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία. Μέχρι την Παρασκευή νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο περίπου 700 ασθενείς. Ο δήμαρχος της Μόσχας είχε γράψει στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι όλοι οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία και πως οι Αρχές διερευνούν τα αίτια αυτού του περιστατικού.

Στη Μόσχα και σε αρκετές ακόμη περιφέρειες της Ρωσίας ισχύουν περιοριστικά μέτρα από τα τέλη Μαρτίου, ώστε να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της πανδημίας COVID-19. Ωστόσο, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξάνεται στη Ρωσία κατά χιλιάδες την τελευταία εβδομάδα και ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είχε υπερβεί χθες τις 221.000. Η Ρωσία εμφανίζει πλέον τα περισσότερα κρούσματα μετά τις ΗΠΑ και απέχει ελάχιστα από την Ισπανία και τη Βρετανία που είχαν χθες 224.000 κρούσματα.

Αναρρώνει ο Μισούστιν

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν οδεύει προς ανάρρωση, δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του Μπορίς Μπελιακόφ. «Ο Μιχαήλ Βλαντιμίροβιτς συνεχίζει την προγραμματισμένη θεραπεία του σε ένα από τα κρατικά ιατρικά ιδρύματα. Οι γιατροί επισημαίνουν ότι η υγεία του εξελίσσεται θετικά» δήλωσε ο Μπελιακόφ, προσθέτοντας ότι δεν ήταν προγραμματισμένο να συμμετάσχει ο Μισούστιν στη χθεσινή σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή