Σταδιακή χαλάρωση των συνοριακών ελέγχων ανακοίνωσε το Βερολίνο

Σταδιακή χαλάρωση των συνοριακών ελέγχων ανακοίνωσε το Βερολίνο

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κατάργηση όλων των συνοριακών ελέγχων εντός της Ε.Ε. στις 15 Ιουνίου στοχεύει το Βερολίνο, όπως δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, επισημαίνοντας ότι θα μπορούσαν να επιβληθούν εκ νέου έλεγχοι στην περίπτωση ενός νέου κύματος της πανδημίας.

«Οι έλεγχοι στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. θα είναι σε ισχύ έως τις 15 Ιουνίου σύμφωνα πάντα με τις κατευθυντήριες γραμμές της Ε.Ε.», είπε. 

Ακόμη, διευκρίνισε ότι οι συνοριακοί έλεγχοι που είχαν συμφωνηθεί με τη Γαλλία, την Αυστρία και την Ελβετία και επρόκειτο να καταργηθούν στις 15 Μαΐου, θα επεκταθούν τελικά έως τις 16 Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά τα σύνορα ειδικά με την Ιταλία, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι είναι ακόμη «πολύ νωρίς» για να ανοίξουν, ενώ επισήμανε και ότι σε μεγάλο τμήμα της γαλλικής πλευράς των γερμανογαλλικών συνόρων η περιοχή θεωρείται ακόμη «κόκκινη».

Ο κ. Ζεεχόφερ ανακοίνωσε ακόμη ότι καταργείται και η υποχρέωση παραμονής σε 14ήμερη καραντίνα για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που φθάνουν στην Γερμανία από άλλη χώρα της ΕΕ, αλλά εξακολουθούν να ισχύουν για όσους έρχονται από τρίτες χώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή