Στην αντεπίθεση οι Γερμανοί δικαστές: Η ΕΚΤ δεν είναι ο άρχων του σύμπαντος

Στην αντεπίθεση οι Γερμανοί δικαστές: Η ΕΚΤ δεν είναι ο άρχων του σύμπαντος

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απόφαση γερμανικού δικαστηρίου, που θέτει στο στόχαστρό της το πρόγραμμα-ναυαρχίδα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη στήριξη της οικονομίας, πυροδοτεί πολιτική κρίση στη Γερμανία, σημειώνει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.

Σε συνεντεύξεις του σε δύο εφημερίδες, ένα μέλος του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, που την προηγούμενη εβδομάδα στόχευσε κατά του προγράμματος αγορών ομολόγων της ΕΚΤ, δήλωσε ότι η όποια νομική ενέργεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση έναντι της Γερμανίας θα «αποδυνάμωνε ή θα έθετε σε κίνδυνο» το μπλοκ μακροπρόθεσμα.

Ο δικαστής Πέτερ Χούμπερ δήλωσε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι μια «διαδικασία παράβασης θα προκαλούσε σημαντική κλιμάκωση, που θα μπορούσε να βυθίσει τη Γερμανία και άλλα κράτη-μέλη σε μια συνταγματική αντιπαράθεση που είναι δύσκολο να επιλυθεί».

«Μακροπρόθεσμα, αυτό θα αποδυνάμωνε ή θα έθετε σε κίνδυνο την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Χούμπερ, που έχει δεσμούς με το συντηρητικό μπλοκ της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.

Σε άλλη συνέντευξή του στην Sueddeutsche Zeitung, ο Χούμπερ δήλωσε ότι η ΕΚΤ δεν θα πρέπει να θεωρεί τον εαυτό της «Άρχοντα του Σύμπαντος».

Πηγή: ΑΠΕ  – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή