Κίνα: Τρία νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Κίνα: Τρία νέα κρούσματα σε 24 ώρες

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη της αναφέρθηκαν τρία κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό στην ηπειρωτική χώρα, από 7 την προηγουμένη.

Και στις τρεις περιπτώσεις επρόκειτο για κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα, δύο στη βορειοανατολική επαρχία Λιαονίνγκ και ένα στη γειτονική της επαρχία Τζιλίν, διευκρίνισε το κινεζικό υπουργείο Υγείας στο ημερήσιο ενημερωτικό του δελτίο. Εντοπίστηκαν εξάλλου 12 ασυμπτωματικοί φορείς του SARS-CoV-2, από 8 μία ημέρα νωρίτερα. Δεν διαπιστώθηκε κανένας νέος θάνατος χθες.

Κατά τον επίσημο απολογισμό των κινεζικών αρχών, στη χώρα όπου έκανε για πρώτη φορά ο νέος κορονοϊός τον Δεκέμβριο έχουν χάσει τη ζωή τους 4.633 άνθρωποι επί συνόλου 82.929 κρουσμάτων μόλυνσης.

Στην Κίνα δεν έχει αναφερθεί θάνατος ασθενούς από τα μέσα Απριλίου. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται έχουν μειωθεί θαματικά (60), όπως και όσοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Xinhua

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή