Κορωνοϊός: Θεωρίες συνωμοσίας ασπάζονται οι διάσημοι στη Γερμανία

Κορωνοϊός: Θεωρίες συνωμοσίας ασπάζονται οι διάσημοι στη Γερμανία

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Τα πυρά τους κατά των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στρέφουν διάσημοι Γερμανοί, υιοθετώντας ορισμένες από τις πλέον ακραίες θεωρίες συνωμοσίας, ενώ την ίδια ώρα διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις της χώρας με απαίτηση τη χαλάρωση ή ακόμη και την κατάργηση των μέτρων αυτών. Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο σε Βερολίνο, Μόναχο, Στουτγάρδη, Κολωνία και Ντόρτμουντ. Στις διαδηλώσεις αυτές συμμετείχαν και στελέχη ακροδεξιών πολιτικών σχηματισμών με πανό που καταδίκαζαν την υγειονομική πολιτική της κυβέρνησης και τον ρόλο του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, αλλά και του Τζορτζ Σόρος, στην προώθηση επικίνδυνων, όπως τα χαρακτηρίζουν, εμβολίων.

Ο διάσημος σεφ και συγγραφέας βιβλίου μαγειρικής Ατίλα Χίλντμαν δήλωσε ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας αποτελεί σύμβολο «νέου είδους σκλαβιάς», για να προσθέσει ότι διαθέτει στοιχεία για τα κυβερνητικά σχέδια που αποσκοπούν στον καθολικό έλεγχο του πληθυσμού. «Χρησιμοποιούν τον κορωνοϊό για να τοποθετήσουν τσιπ στα σώματά μας και να ελέγχουν τη σκέψη μας», είπε ο Χίλντμαν, αποκαλώντας ψεύτη τον επικεφαλής της εκστρατείας κατά της πανδημίας, λοιμωξιολόγο δρ Κρίστιαν Ντρόστεν. Ο σταρ της ποπ μουσικής Ξαβιέ Ναϊντού είπε σε βίντεο που δημοσιοποίησε στο Διαδίκτυο ότι δεν πιστεύει στην επιδημία, απαιτώντας να δει αποδείξεις για την ύπαρξή της. «Ολοι πρέπει να αποφασίσουμε ότι δεν θα ξαναπέσουμε θύματα παραπληροφόρησης. Αν πρέπει να συμπεριφερόμαστε λες και βρισκόμαστε εν μέσω φονικής πανδημίας, ας μας φέρουν αποδείξεις ότι η επιδημία είναι αληθινή», είπε ο δημοφιλής τραγουδιστής και συνθέτης.

Αναταραχή στους κόλπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας της Γερμανίας έχει προκαλέσει η δημοσίευση κοινής επιστολής επισκόπων, την οποία υπογράφει και ο καρδινάλιος Γκέρχαρτ Μίλερ, η οποία αμφισβητεί τη σοβαρότητα της πανδημίας και χαρακτηρίζει τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση «πρελούδιο στην εγκαθίδρυση παγκόσμιας διακυβέρνησης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή