Διά παντός δουλειά από το σπίτι στο Twitter

Διά παντός δουλειά από το σπίτι στο Twitter

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το σπίτι τους θα μπορούν να εργάζονται, διά παντός, οι εργαζόμενοι του Twitter, εφόσον το επιθυμούν. Την επιλογή αυτή τους έδωσε η εταιρεία που διαχειρίζεται το μέσο κοινωνικής δικτύωσης και προσπαθεί να διαμορφώσει το μέλλον της στη μετά COVID-19 εποχή.

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, οι τελευταίοι μήνες απέδειξαν πως είναι εφικτή η εργασία από το σπίτι. «Αν, λοιπόν, οι υπάλληλοί μας βρίσκονται σε μια θέση και κατάσταση που τους δίνει τη δυνατότητα τηλεργασίας και θέλουν να εξακολουθήσουν να εργάζονται έτσι, θα κάνουμε το όνειρό τους πραγματικότητα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι προ ημερών, τόσο το Twitter όσο και το Facebook είχαν ανακοινώσει ότι το προσωπικό τους θα μπορούσε να εξακολουθήσει να εργάζεται από το σπίτι μέχρι τα τέλη του έτους. Ειδικοί του τομέα της τεχνολογικής καινοτομίας σημειώνουν ότι η απόφαση της ιστοσελίδας είναι «καθοριστική» για την εποχή. Το Twitter, επίσης, θα καλωσορίσει με θέρμη όσους επιθυμούν να επιστρέψουν στα γραφεία τους, λαμβάνοντας, φυσικά, ορισμένα μέτρα προστασίας. Η εταιρεία, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, απασχολεί πάνω από 4.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, οι οποίοι από τον Μάρτιο εργάζονται από τα σπίτια τους, ενώ τα γραφεία της δεν αναμένεται να ανοίξουν πριν από τον Σεπτέμβριο.

Ο καθηγητής Ψηφιακής Καινοτομίας της σχολής Δημοσιογραφίας στο πανεπιστήμιο Στόνι Μπρουκ της Νέας Υόρκης, Σρι Σρινιβασάν, μετά την ανακοίνωση του Twitter, δήλωσε: «Πολλοί σίγουρα δεν θα λάβουν σοβαρά την είδηση, επειδή είναι το Twitter. Είναι, ωστόσο, βέβαιο ότι μπορούμε να μάθουμε πάρα πολλά από τη Σίλικον Βάλεϊ αναφορικά με την ευελιξία της εργασίας. Μέχρι πρόσφατα επικρατούσε η άποψη ότι η εργασία από το σπίτι ισοδυναμούσε με… κλοπή του αφεντικού. Και όμως, πολλοί άνθρωποι παραδέχονται ότι εργάζονται από το σπίτι πολύ σκληρότερα και νιώθουν εξουθενωμένοι».

Χιλιάδες επιχειρήσεις μελετούν με ποιον τρόπο θα καταφέρουν να ανοίξουν εκ νέου, σταδιακά, τους εργασιακούς χώρους τους επιβάλλοντας νέα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και προστασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή