ΚΟΣΜΟΣ

Και ο Ρώσος υπουργός Ανώτατης Παιδείας είχε νοσήσει από την Covid

Και ο Ρώσος υπουργός Ανώτατης Παιδείας είχε νοσήσει από την Covid

Ένα ακόμη μέλος της ρωσικής κυβέρνησης είχε νοσήσει με Covid-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι και τα μέλη της κυβέρνησης που είχαν νοσήσει αναρρώνουν σταδιακά και αρχίζουν και πάλι να εργάζονται.

Πρόκειται για τον υπουργό Επιστήμης και Ανώτατης Παιδείας Βαλέρι Φάλκοφ, στον οποίο ο Ρώσος πρόεδρος απευθυνόμενος, κατά την διάρκεια της βιντεοδιάσκεψης με θέμα τις νέες γενετικές τεχνολογίες, είπε : «Φυσικά ήθελα να σας ρωτήσω Βαλέρι Νικολάγιεβιτς, πως νοιώθετε; Δεν είναι μυστικό ότι ο Βαλέρι Νικολάγιεβιτς μολύνθηκε από τον κορονοϊό, ανάρρωσε».

Με κορονοϊό είχαν διαγνωσθεί πρόσφατα ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, ο υπουργός Κατασκευών Βλαντίμιρ Γιάκουσεφ, η υπουργός Πολιτισμού Όλγα Λιουμπίμοβα, αλλά και ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν βρίσκεται από τις 30 Απριλίου υπό ιατρική παρακολούθηση και νοσηλεύεται σε ένα από τα νοσοκομεία της Μόσχας και οι γιατροί δηλώνουν ότι η κατάσταση της υγείας του εξελίσσεται θετικά. Η υπουργός Πολιτισμού ανέλαβε και πάλι καθήκοντα, ενώ ο υπουργός Κατασκευών πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο αλλά συνεχίζει κατ’ οίκον την θεραπεία του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ