Γερμανία: O Στέφαν Χάρμπαρτ νέος Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου

Γερμανία: O Στέφαν Χάρμπαρτ νέος Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο μέχρι τώρα Αντιπρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου Στέφαν Χάρμπαρτ εξελέγη νωρίτερα την Παρασκευή από την Άνω και την Κάτω Βουλή Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της Γερμανίας, διαδεχόμενος τον Αντρέας Φοσκούλε, ο οποίος αποχωρεί έπειτα από θητεία 12 ετών.

Ο 48χρονος Δικαστής, ο οποίος υπηρετούσε στο Συνταγματικό Δικαστήριο ήδη από το 2018, έπειτα από πρόταση της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), ήταν από το 2009 βουλευτής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), ενώ είναι επίτιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, από το οποίο έχει αποφοιτήσει.

Έπειτα από πρόταση των Πρασίνων, μέλος του Δικαστηρίου στην Καρλσρούη εξελέγη την Παρασκευή και η Άστριντ Βαλράμπενστάιν, καθηγήτρια στην Νομική του Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης.

Ανακοινώνοντας τις αλλαγές στο Συνταγματικό Δικαστήριο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ μετέφερε πριν από λίγο τις ευχαριστίες της Καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ προς τον απερχόμενο Πρόεδρο, αλλά και τις ευχές της προς τους δύο νέους Δικαστές, για «καλή δύναμη» και «καλή επιτυχία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή