Mπάιντεν: «Εγώ δεν θα με ψήφιζα αν πίστευα τη Ριντ»

Mπάιντεν: «Εγώ δεν θα με ψήφιζα αν πίστευα τη Ριντ»

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο υποψήφιος για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, Τζο Μπάιντεν, αρνήθηκε εκ νέου την Πέμπτη τις κατηγορίες της πρώην υπαλλήλου της Γερουσίας, Τάρα Ριντ, ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά το 1993. Ο Μπάιντεν αναγνώρισε για πρώτη φορά ότι η υπόθεση μπορεί να απασχολεί κάποιους ψηφοφόρους και πρότεινε να ψηφίσουν με την καρδιά τους.

«Αν πιστεύουν την Τάρα Ριντ, τότε ίσως δεν πρέπει να με ψηφίσουν» είπε ο Δημοκρατικός υποψήφιος σε συνέντευξη στο κανάλι MSNBC. «Εγώ δεν θα με ψήφιζα αν την πίστευα». O Mπάιντεν διευκρίνισε ότι δεν θυμάται τη Ριντ, που εργάστηκε ως υπάλληλός του για διάστημα μικρότερο του ενός έτους το 1993, όταν εκείνος διένυε τη δεύτερη δεκαετία του ως γερουσιαστής. Η Ριντ υποστηρίζει ότι ο Μπάιντεν έβαλε τα δάκτυλά του μέσα της όταν εκείνη του παρέδωσε μια τσάντα γυμναστηρίου, σε έναν διάδρομο της Γερουσίας.

Στη συνέντευξη στο MSNBC, ο Μπάιντεν ζήτησε να έχει δίπλα του τη Στέισι Εμπραμς, την Αφροαμερικανή πολιτικό από την Τζόρτζια, το όνομα της οποίας συζητείται για τον ρόλο της υποψήφιας αντιπροέδρου. O Mπάιντεν επαίνεσε την ικανότητα της Εμπραμς να περνά τα μήνυμά της και τη μάχη που δίνει για να διευρυνθεί η πρόσβαση στις κάλπες, μετά τα προβλήματα στις ψήφους Αφροαμερικανών στην Τζόρτζια, τα οποία συνέβαλαν στην οριακή ήττα της Εμπραμς στις εκλογές για το αξίωμα του κυβερνήτη της Πολιτείας.

Ζήτημα πρόσβασης στις κάλπες τίθεται και ως προς τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, με τους Δημοκρατικούς να ζητούν υποχρεωτική επιστολική ψήφο. Οι ισχύοντες κανόνες για την επιστολική ψήφο διαφέρουν από Πολιτεία σε Πολιτεία, ενώ ο νόμος που προτείνουν οι Δημοκρατικοί θα καταστήσει υποχρεωτική την εναλλακτική οδό της επιστολικής ψήφου για όλους, όσο μαίνεται η πανδημία του κορωνοϊού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή