Χτυπάει Ομπάμα για να νικήσει τον Μπάιντεν ο Τραμπ

Χτυπάει Ομπάμα για να νικήσει τον Μπάιντεν ο Τραμπ

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθώς η τραγελαφική διαχείριση της πανδημίας απειλεί να στοιχίσει ακριβά στον Τραμπ και στους Ρεπουμπλικανούς στις εκλογές του Νοεμβρίου, ο Αμερικανός πρόεδρος επιλέγει ως προνομιακό στόχο τον προκάτοχό του, Μπαράκ Ομπάμα, σε μια προσπάθεια συσπείρωσης της εκλογικής του βάσης.

Στη διάρκεια συνέντευξης στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox Business, ο Αμερικανός πρόεδρος επανήλθε στο σενάριο περί «Obamagate» (όρος που παραπέμπει στο μέγα σκάνδαλο του Γουότεργκεϊτ, επί προεδρίας Ρίτσαρντ Νίξον), υποστηρίζοντας ότι ο τέως πρόεδρος και ο τότε αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν δολοπλοκούσαν για να υπονομεύσουν τη δική του μελλοντική κυβέρνηση.

«Ολα τα έκανε ο Ομπάμα, μαζί με τον Μπάιντεν», δήλωσε ο Τραμπ. «Αυτοί οι άνθρωποι ήταν διεφθαρμένοι, το όλο πράγμα ήταν διεφθαρμένο, αλλά τους τσακώσαμε», προσέθεσε, χωρίς να προσφέρει την παραμικρή ένδειξη για να στηρίξει τις βαρύτατες καταγγελίες του. Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή στις μυστικές υπηρεσίες να τον παρακολουθούν, απάντησε: «Ναι, πιθανόν τους έδωσε εντολή. Αλλά ακόμη και αν δεν το έκανε, γνώριζε τα πάντα και θα το δείτε», υποσχόμενος ότι σύντομα θα δοθούν στη δημοσιότητα σχετικά ντοκουμέντα.

Σχεδόν ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας, Λίντσεϊ Γκράχαμ, εκ των στενότερων πολιτικών συμμάχων του Ρεπουμπλικανού προέδρου, ανακοίνωσε ότι η επιτροπή του θα αρχίσει, στις αρχές Ιουνίου, να διερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες αποφασίστηκε η πολύκροτη (και ατελέσφορη, τελικά) έρευνα του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ για πιθανές διασυνδέσεις μεταξύ του επιτελείου Τραμπ και της Ρωσίας. Ωστόσο, ο Γκράχαμ απέρριψε την αξίωση του Τραμπ να κληθεί να καταθέσει στην επιτροπή ο προκάτοχός του, κρίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε ένα πολύ προβληματικό προηγούμενο στην πολιτική ζωή της χώρας.

Η συνέντευξη Τραμπ στο Fox Business έγινε αφορμή για νέες επιθέσεις εναντίον της Κίνας, στην οποία καταλόγισε βαριές ευθύνες για την εξάπλωση του COVID-19. Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να μιλήσει με τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ επί του παρόντος, έφθασε μάλιστα στο σημείο να προειδοποιήσει ότι οι ΗΠΑ «θα μπορούσαν να διακόψουν εντελώς τις σχέσεις τους» με τη μεγάλη ασιατική δύναμη.

Την ίδια ημέρα, ο Ντόναλντ Τραμπ περιόδευσε σε κέντρο διανομής προστατευτικών μασκών και ειδών ιατρικού εξοπλισμού στην Πενσιλβάνια, μία από τις πολιτείες που μπορεί να κρίνουν το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου. Για ακόμη μία φορά, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν φορούσε μάσκα, παρά τις σχετικές συστάσεις του Λευκού Οίκου προς τους πολίτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή