Ξεπέρασε Ισπανία και Ιταλία σε κρούσματα η Βραζιλία

Ξεπέρασε Ισπανία και Ιταλία σε κρούσματα η Βραζιλία

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ. Τέταρτη χώρα σε αριθμό κρουσμάτων του κορωνοϊού στον κόσμο έγινε η Βραζιλία, με σύνολο 233.142 κρουσμάτων και 14.919 το τελευταίο 24ωρο. Μόνο η Ρωσία, οι ΗΠΑ και η Βρετανία έχουν περισσότερα καταγεγραμμένα κρούσματα. Το τελευταίο 24ωρο, 816 άνθρωποι πέθαναν στη Βραζιλία, ανεβάζοντας το σύνολο των θανάτων στη χώρα στις 15.633. Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος του Σάο Πάολο, Μπρούνο Κοβάς, προειδοποίησε ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της πόλης απειλείται με κατάρρευση, με την πληρότητα των κλινών των νοσοκομείων να βρίσκεται στο 90%. Ο Κοβάς ανακοίνωσε χθες ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τον κυβερνήτη της πολιτείας για την επιβολή αυστηρού lockdown.

Η υγειονομική κρίση στη μεγαλούπολη των 12 εκατ. κατοίκων έχει οδηγήσει σε επικρίσεις κατά του ακροδεξιού προέδρου της χώρας, Ζαΐρ Μπολσονάρο, ο οποίος συνεχίζει να αντιτίθεται στην επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας και στο κλείσιμο επιχειρήσεων. Ο Μπολσονάρο έχει χαρακτηρίσει τον COVID-19 «απλή γριπούλα».

Λοιμωξιολόγοι εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων σε όλη τη χώρα είναι πολύ υψηλότερος. «Η Βραζιλία πραγματοποιεί τεστ μόνο σε όσους εισάγονται σε νοσοκομεία, ενώ δεν υπάρχει ακριβής πολιτική διαχείρισης της κρίσης», λέει ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Σάο Πάολο, Ντομίνγκο Αλβες. Η ομάδα του Αλβες δημοσίευσε μελέτη που δείχνει ότι ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων είναι 15 φορές μεγαλύτερος από τα επίσημα στοιχεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή