Τραμπ: Τίτλος τιμής η πρωτιά στα κρούσματα

Τραμπ: Τίτλος τιμής η πρωτιά στα κρούσματα

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εκ πρώτης όψεως θλιβερή πρωτιά των ΗΠΑ σε κρούσματα της COVID-19, στην πραγματικότητα αποτελεί τίτλο τιμής για τη χώρα. Αυτό ισχυρίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, απαντώντας σε όσους τον επικρίνουν για τη διαχείριση της πανδημίας και υποστηρίζοντας ότι τα πρωτεία στα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού απλά επιβεβαιώνουν ότι οι ΗΠΑ διεξάγουν περισσότερα διαγνωστικά τεστ από κάθε άλλη χώρα.

«Το βλέπω, από μια άποψη, ως καλό πράγμα, γιατί σημαίνει ότι είμαστε πολύ καλύτεροι στους ελέγχους», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε δημοσιογράφους, ύστερα από συνάντηση με Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές στο Καπιτώλιο. «Επομένως, το βλέπω ως τίτλο τιμής. Πραγματικά, είναι τίτλος τιμής», κατέληξε.

Στην ίδια επικοινωνία του με τον Τύπο, ο Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε την επιλογή του να ανακοινώσει δημοσίως ότι λαμβάνει προληπτικά το φάρμακο υδροξυχλωροκίνη, παρά τις αντιδράσεις επιστημόνων. Δήλωσε πάντως ότι πρόκειται για ατομική απόφαση και ότι ο κάθε Αμερικανός θα πρέπει να κάνει τη δική του επιλογή, αφού συμβουλευθεί τον γιατρό του. Αργότερα, με ανάρτησή του στο Twitter, εξαπέλυσε νέα πυρά κατά της Κίνας, κατηγορώντας την για «παγκόσμια, μαζική δολοφονία» λόγω κακής διαχείρισης της πανδημίας.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η επιτροπή Εσωτερικής Ασφάλειας και Κυβερνητικών Υποθέσεων της Γερουσίας αποφάσισε, με ψήφους μόνο των Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών, να ανοίξει έρευνα για ενδεχόμενη σύγκρουση συμφερόντων του Χάντερ Μπάιντεν, γιου του Δημοκρατικού προεδρικού υποψηφίου Τζο Μπάιντεν. Η υπόθεση αφορά τη συμμετοχή του Χάντερ Μπάιντεν στο διοικητικό συμβούλιο της ουκρανικής επιχείρησης Burisma όταν ο πατέρας του ήταν αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα. Οι Δημοκρατικοί κατήγγειλαν αθέμιτη χρησιμοποίηση της Γερουσίας από τους Ρεπουμπλικανούς προς στήριξη της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ για την επανεκλογή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή